Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup Holmenkollen:

Laukkanen vant for sin avdøde skytetrener: - Dette var for ham

Finske Mari Laukkanen tok gull etter at hennes skytetrener Asko Nuutinen gikk bort i går. - Jeg gjorde det han har lært meg.

SØRGEBÅND: Mari Laukkanen hedret sin avdøde skytetrener Asko Nuutinen med seier i lørdagens jaktstart. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SØRGEBÅND: Mari Laukkanen hedret sin avdøde skytetrener Asko Nuutinen med seier i lørdagens jaktstart. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Dette var for ham. Jeg gjorde det han har sagt jeg skal gjøre år etter år, sier en tårevåt Mari Laukkanen på pressekonferansen etter lørdagens jaktstart.

Den finske skytetreneren Asko Nuutinen døde i går etter å ha fått et hjerteinfarkt i Kontiolahti forrige helg.

Nuutinen skulle feire sin 60-årsdag i dag.

- Det føles godt å kunne hedre ham med en seier, sier Laukkanen.

Dette er Laukkanens andre seier i Holmenkollen - også i gårsdagens sprint tok hun det lengste strået.

- Jeg var aldri sikker. Det var i den siste bakken at jeg skjønte det. Jeg har vært sliten og det har vært emosjonelt.

Da Laukkanen gikk i mål, satt hun seg ned på kne og pekte opp mot himmelen. De finske utøverne og støtteapparatet hadde alle sørgebånd for hedre Nuutinen.

– Han var den jeg alltid ringte hvis jeg trengte noe. Han har alltid vært i livet mitt. Han trodde. Det var et følsomt løp for hele teamet, sier Laukkanen til NRK.

Tsjekkiske Gabriela Koukalova kom på andreplass, mens franske Justine Braisaz tok tredjeplassen.

- Godt fornøyd

Marte Olsbu ble igjen beste nordmann med en sjetteplass.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Det er veldig gøy å komme på blomsterseremoni, det er jeg godt fornøyd med, sier Olsbu til Dagbladet.

Hun er svært imponert over sin finske kollega.

- Det er kjempeimponerende. Å ligge så langt fremme, å skyte nitten treff i dag når du har det presset. Hun har ikke gjort det så mange ganger, det er kjempekult.

Morgendagens fellesstart er sesongens siste renn. Olsbu er fornøyd med sine prestasjoner i Holmenkollen, men ønsker naturligvis å avslutte knallsterkt.

- Jeg føler jeg har gjort to gode renn nå, men jeg ønsker selvfølgelig å avslutte med en pallplassering. Jeg er motivert til å få til et toppløp.

Norges nest beste ble Tiril Eckhoff med en 18.-plass. Eckhoff måtte gå hele seks strafferunder. Kaia Wøien Nicolaisen avsluttet på 35.-plass, mens Ingrid Tandrevold kom på 49.-plass.

- Bedre muligheter enn på lenge

Med strålende sol over flotte Holmenkollen, var det finske Mari Laukkanen som gikk først ut, da hun vant gårsdagens 7,5 km sprint. Marte Olsbu ble Norges beste med en sjetteplass i går, og gikk ut 51 sekunder etter finnen.

Da Dagbladet snakket med Olsbu i går, var hun veldig glad for å ha et sjeldent godt utgangspunkt før en jaktstart.

- Det gikk veldig bra. Det er et kjempebra utgangspunkt for morgendagen. Det er veldig gode muligheter, bedre muligheter enn det jeg har hatt på veldig lenge i en jaktstart. Jeg gleder meg til å starte litt langt fremme for en gangs skyld, sa Marte Olsbu til Dagbladet i går.

Tiril Eckhoff gikk ut 1.11, Kaia Wøien Nicolaisen gikk ut 1.43, og Ingrid Landmark Tandrevold gikk ut 2.25 bak finske Laukkanen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media