-  Lauren og Vieira sloss

Det var Arsenal-stjernene Lauren og Vieira som sloss i klubbens spillerbuss, ifølge den engelske avisa The Sun.

Konflikten mellom Vieira og Lauren begynte i garderoben umiddelbart etter Champions League-kampen mellom Rosenborg og Arsenal onsdag.

Lauren forlot garderoben før alle de andre spillerne og satte seg i bussen i ti minutter. Da Vieira kom inn i bussen, fortsatte kranglingen. Og det utartet til knuffing.

Bakgrunnen skal være at franske Vieira mente Lauren ikke gjorde jobben i forkant av Roar Strands utlikningsmål. Politiet måtte gripe inn etter at de to spillere havnet i håndgemeng.

- De var forbanna på hverandre, og det skal ikke ha vært vennskapelig knuffing. En vekter så det, og spillerne skal ha sluttet da han kom om bord, sier Hallgeir Stokken, seksjonsleder i Trondheim-politiet og sikkerhetsansvarlig på Lerkendal, til Dagbladet.

Spillerne skal ha sluttet da vekteren ropte «Hey!» på klingende trøndersk. Flere fra politiet gikk også om bord på bussen, men de slapp å gå mellom spillerne.

- De var sinte

Annette Nergård (16) sto like ved bussen da bråket startet, og så hele episoden.

- Først så det ut som lekeslåssing. Men etter hvert ble det mer seriøst. Det var lett å se på ansiktsuttrykkene at de ble sinte, og de begynte å knuffe, sier Nergård til Dagbladet.

Det skal ha vært fire eller fem Arsenal-spillere i bussen da bråket startet. To av dem skal ha forsøkt å roe ned lagkameratene.

- De slo av lyset i bussen, så det var vanskelig å si hvem det var. Men etter at politiet og vekterne gikk ut av bussen måtte den ene spilleren sette seg foran i bussen, mens den andre ble satt bakerst, sier Nergård.

Rolige supportere

Spillerne klarte dermed å lage mer bråk enn supporterne.

- Det var merkelig å måtte rapportere bråket mellom spillerne til den britiske ambassade i dag, samtidig som jeg kunne fortelle at over 1000 engelske supportere hadde oppført seg eksemplarisk, ler Hallgeir Stokken.

Selv om stemningen på bussen langt fra var topp var situasjonen neppe like dramatisk som da John Carew slo til John Arne Riise om bord på landslagets spillerbuss i Drammen i fjor.

Bussjåfør Kolbjørn Ramsø så hele episoden. - Det jeg så var bare bagateller, er alt han vil si til Dagbladet.

- Jeg så at det var to spillere som tok i hverandre, og da jeg så at det var en vekter der inne gikk jeg også inn. Men det var ikke behov for oss, og heldigvis kunne jeg snu raskt, sier Tor Egil Langtind, politiførstebetjent ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Arsenal var i går lite lystne på å kommentere episoden.

- Vi har ikke fått noen informasjon om denne hendelsen og har ingen offisiell kommentar på dette tidspunkt, sier en pressetalskvinne for Arsenal til Dagbladet.

POLITI PÅ PLETTEN: Politiet gikk om bord i Arsenals spillerbuss etter knuffingen, men da hadde situasjonen allerede roet seg.
KJEFTET: Patrick Vieira.
FIKK KJEFT: Lauren.