SIDE OM SIDE: Andy Schleck (foran) og Alberto Contador (bak) kjempet side om side opp Col du Tourmalet. Foto: Scanpix
SIDE OM SIDE: Andy Schleck (foran) og Alberto Contador (bak) kjempet side om side opp Col du Tourmalet. Foto: ScanpixVis mer

Lauritzen: - Dette er langt fra over

Andy Schleck kommer til å kjøre sitt livs tempo, spår Dag Otto Lauritzen.

||| • Følg den 18. etappen av Tour de France i livestudio fra kl. 13.00!

(Dagbladet): Kampen om den gule trøya virker å være avgjort i Alberto Contadors favør etter gårsdagens klatring opp Col du Tourmalet.

Contador er på stø kurs mot sin tredje Tour de France-seier i en alder av 27 år.

- Han er gjennomsolid. Han kan dominere i flere år fremover. Verdens beste etapperytter. Uten tvil, sier tidligere proffsyklist og sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet.

Dag Otto Lauritzen mener vi må vente til Paris før vi kroner Contador som vinner.

HÅPER IKKE PÅ CONTADOR: Mads Kaggestad håper ikke på at Alberto Contador slår Lance Armstrongs syv Tour de France-triumfer. Foto: Scanpix
HÅPER IKKE PÅ CONTADOR: Mads Kaggestad håper ikke på at Alberto Contador slår Lance Armstrongs syv Tour de France-triumfer. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ingen tvil om at Contador er en fantastisk syklist, men her blir det kamp til døra. Andy Schleck kommer til å gi alt på tempoetappen, så dette er langt fra over, sier Lauritzen til Dagbladet.

Contador er regnet som en langt sterkere temporytter enn Schleck. På tempoetappen i fjor tapte Schleck, ifølge Mads Kaggestad, 2,5 sekunder hver kilometer på Contador som da vant tempoetappen.

- Sykling er en risikosport. Uhell kan skje, selv om jeg håper det ikke skjer. Contador er en av verdens beste temposyklister, men en vet aldri hva som kan skje, sier Lauritzen.

Kan ta Lance-rekord Med allerede to - sannsynligvis tre - Tour de France-triumfer under beltet har et spørsmål begynt å svirre blant sykkelfans.

Kan Alberto Contador slå Lance Armstrongs syv Tour-triumfer?

- Selvfølgelig kan han klare det. Han var yngre enn Lance når han vant sin første Tour de France (Contador var 25, Lance 27 journ. anm), og han vil sanssynligvis bare bli bedre, sier Kaggestad.

- LANCE ER UNIK: Dag Otto Lauritzen mener Lance Armstrong alltid vil stå som en av de største, hvis ikke den største, Tour de France-rytterne gjennom tidene selv om Alberto Contador skulle vippe han av pinnen. Foto: Scanpix
- LANCE ER UNIK: Dag Otto Lauritzen mener Lance Armstrong alltid vil stå som en av de største, hvis ikke den største, Tour de France-rytterne gjennom tidene selv om Alberto Contador skulle vippe han av pinnen. Foto: Scanpix Vis mer

Men Kaggestad håper at det ikke skjer.

- Armstrong var, han er, en mye større personlighet for sykkelsporten. Med en gang Lance er tilstede vokser sporten, sier Kaggestad og legger til:

- Men hvis dopingryktene stemmer og Lance blir dømt... da håper jeg Contador vipper han av tronen.

Aldri vært så spennende Lauritzen tror også at Contador vil prege sykkelsporten fremover.

- Contador er fremdeles ung og hvis han har gnisten og lysten kan han vippe Lance av tronen. Når det er sagt, Armstrong har en spesiell plass i sykkelhistorienvil alltid stå i historiebøkene for det han har oppnådd, sier Lauritzen.

- Jeg håper vi får andre syklister som vokser frem og kan utfordre. Vi vil ha flere som kjemper, ikke bare en vinner hele tiden, sier han.

KAN VINNE MER EN LANCE: Alberto Contador (t.h.) og Lance Armstrong (t.v.) fra fjorårets Tour de France hvor de begge syklet for Astana. Foto: Scanpix
KAN VINNE MER EN LANCE: Alberto Contador (t.h.) og Lance Armstrong (t.v.) fra fjorårets Tour de France hvor de begge syklet for Astana. Foto: Scanpix Vis mer

Lauritzen mener årets Tour de France har vært et av de beste han kan huske.

- Det har vært et fantastisk Tour de France med kamp om alle trøyer. Jeg snakket med rittdirektøren og løypesjefen og de sa at de ikke kunne huske sist det var så hard kjemping om hver eneste trøye, sier Lauritzen.