Laurén klinte til under utpsykingen

Dette ser du ikke så ofte før en VM-kamp i boksing.

FULLTREFFER: Verdensmester Christina Hammer (t.v.) ble noe overrasket da morgendagens svenske motstander Mikaela Lauren lente seg inn og kysset henne på munnen da de sto og psyket hverandre ut ansikt til ansikt i forbindelse med innveiing. Foto: Thomas Eisenhuth, EPA / NTB Scanpix
FULLTREFFER: Verdensmester Christina Hammer (t.v.) ble noe overrasket da morgendagens svenske motstander Mikaela Lauren lente seg inn og kysset henne på munnen da de sto og psyket hverandre ut ansikt til ansikt i forbindelse med innveiing. Foto: Thomas Eisenhuth, EPA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Svenske Mikaela Laurén, som ble knocket ut av Cecilia Brækhus i 2010, skal i morgen møte tyske Christina Hammer til kamp om titlene i WBF og WBO.

Under innveiingen i dag sto de som boksere gjerne gjør og forsøkte å stirre olmt i øynene på hverandre. Litt for å få psykologisk overtak, og litt til ære for fotografen.

Det var da Laurén plutselig overrasket Hammer ved å legge hodet litt på skakke og kysse motstanderen midt på truten.

- Det er den siste kjærligheten hun får av meg, sier svensken til Aftonbladet.

- Tok det ikke verst Hun er ellers fornøyd med at hun fikk inn en treffer midt i fjeset på Hammer allerede dagen før kampen.

- Selvsagt satte jeg kysset rett på munnen. Hun tok det ikke så aller verst, mener Laurén.

Øvre grense for en kvinnelig mellomvekstbokser er på 71 kilo. Laurén klarte den akkurat og veide inn til 70,6. Hammer veide derimot 71,2.

ANDRE STORKAMP: Laurén har kun bokset én storkamp i karrieren. Da ble hun knocket ut av Cecilia Brækhus høsten 2010. Foto: Thomas Eisenhuth, EPA / NTB Scanpix
ANDRE STORKAMP: Laurén har kun bokset én storkamp i karrieren. Da ble hun knocket ut av Cecilia Brækhus høsten 2010. Foto: Thomas Eisenhuth, EPA / NTB Scanpix Vis mer

Laurén sier hun godtar de to ekstra hektoene hos motstanderen.

- Mer fokusert Sist måned ble svenske Frida Wallberg operert for hjerneblødning etter å ha blitt knocket ut i en tittelkamp mot Diana Prazak. Det satte fart i debatten om proffboksing i Sverige. Svenskene har åpnet for proffboksing etter at det tidligere var forbudt, slik det er i Norge.

- Det som skjedde med Frida gjør at jeg er enda mer fokusert enn tidligere. Jeg er utrolig konsentrert. Man er alltid klar over risikoene. Proffboksing er en farlig sport, sier Lauren.

Kampen mot Hammer er Lauréns andre virkelige store kamp i karrieren. Den første endte hun altså liggende på kanvasen etter møtet med Cecilia Brækhus' never. Så spørs det om kysset bringer henne mer lykke denne gangen.