Lave skuldrer

Morten Gamst Pedersen (23) senker skuldrene etter å ha sendt Blackburn på trygg Premier League-grunn.

Samtidig skrur han opp forventningene til gamle lagkamerater foran dagens tippeligastart.

Vadsø-gutten, som satte inn det første målet da et Blackburn i storslag valset over Claus Lundekvams Southampton i går kveld, håper TIL følger opp med seier i Skien i kveld.

-  Jeg forventer seier. Om de klarer å holde stallen skadefri, tror jeg det kan bli en veldig bra sesong i år også. TIL har et veldig godt lag, mener Gamst Pedersen.

I går spilte han selv nok en gang en av hovedrollene da Blackburn sikret sesongens kanskje viktigste seier. Men helt på trygg grunn føler Gamst Pedersen seg fortsatt ikke.

-  Det var en veldig viktig seier, og vi kan senke skuldrene litt nå. Men jeg tør ikke føle meg helt sikker før vi har en seier til, sier Gamst Pedersen.

-  Ekstremt viktig

Men med gårsdagens seier tok Blackburn et langt steg ut av bunnstriden. Laget er oppe i 36 poeng, og har plutselig god avstand til lagene med kniven på strupen.

-  En ekstremt viktig seier for oss. Nå har vi ni poeng ned, hadde vi tapt, hadde det bare vært tre. Vi spilte spesielt godt i 2. omgang, og gjorde det umulig for Southampton å komme tilbake, sier manager Mark Hughes til Sky Sport.

Gamst\'n satte inn 1- 0 allerede etter 11. minutter.

-  Jeg skar inn bak og fikk et nydelig gjennomspill av Aaron Mokoena som jeg fikk en fin berøring på. Da var det bare å kline til med venstra, smiler Gamst Pedersen fornøyd.

Det samme kan neppe sies om landslagskollega Claus Lundekvam.

-  Claus var ikke særlig snakkesalig etterpå, men vi byttet i hvert fall drakt, gliser Gamst\'n.

Skal følge TIL

I dag sitter han klistret til TV-skjermen for å følge gamle lagkamerater i Tromsø i seriestarten.

-  Hadde vi hatt fri på mandag, ville jeg helt klart vært og sett TIL i Skien, sier Gamst Pedersen.

-  Jeg vil få med meg en del TIL-kamper gjennom sesongen. I hvert fall når de er i Oslo-området, da er det jo bare en liten svipptur over, mener Gamst\'n.

Gammelklubben betyr nemlig fortsatt svært mye for Blackburn-proffen.

Men han innrømmer at han tror «Gutan» vil slite med å følge opp fjorårssesongen.

-  De har jo mistet meg, Miika (Koppinen) og Steinar (Nilsen), og det vil vises. Fornuften tilsier vel at de havner midt på tabellen, sier Blackburn-proffen.

Han tror også RBK tar siste stikk i år igjen, selv om landslagsvingen som de fleste andre spår en svært jevn tabell ved sesongslutt.

-  RBK har den sterkeste stallen, så jeg tror de vinner i år også. Men det blir jevnt, og Vålerenga og Brann vil være med helt inn, sier Gamst Pedersen.

FORNØYD: - Vi kan senke skuldrene litt nå. Men jeg tør ikke føle meg helt sikker før vi har en seier til, sier Morten Gamst Pedersen.