HARDT PRESSET:  Rosenborg-trener Per Joar Hansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HARDT PRESSET: Rosenborg-trener Per Joar Hansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Lavest odds på at Perry får sparken først

Nervedrama i Drammen.

• Følg Strømsgodset - Rosenborg i vårt livestudio. Kampstart 18.00.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagstrener Per-Mathias Høgmo har en travel dag på jobb lørdag. Først trente han «Norges beste menn» på Ullevaal stadion. Så dro han til Åråsen for å se Lillestrøm-Stabæk. Han avrunder dagen med Strømsgodset-Rosenborg i Drammen.

Spesielt alvorlig er situasjonen for Rosenborg, med 7. plass på tabellen. Fansen raser over en ynkelig sesong.

Nå har også markedet talt, i form av diverse bookmakere. For eksempel har spillselskapet Guts satt oddsen til 2,50 på at trener Per Joar «Perry» Hansen får sparken først.

- Resultatene så langt er rett og slett ikke gode nok for en klubb av Rosenborgs størrelse, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Tryggest Molde-trener Tor Ole Skullerud og Viking-trener Kjell Jonevret sitter tilsynelatende tryggest. De gir 75 ganger pengene igjen dersom de må gi seg først.

I Trondheim raser debatten om hva som bør skje med Perry. 5. juni skal det være et ordinært styremøte i Rosenborg. Da skal vårsesongen evalueres.

- Kampen i Drammen har mange sportslige og journalistiske poenger. Det gjør dette virkelig til en toppkamp. Det er gøy at det har vært utsolgt så lang tid i forveien på Marienlyst, sa Høgmo på et pressemøte i dag.

43 strake Strømsgodset ligger på andreplass i Tippeligaen, seks poeng bak Molde, men med én kamp mindre spilt. Laget har fullført 43 strake hjemmekamper uten tap. Rosenborg har rekorden med 44, og i dag kan Strømsgodset tangere denne - mot nettopp Rosenborg.

Det vil i så fall bli tatt ille opp i Trondheim, hvor det er null rom for slinger i valsen. Fansen ønsker å se et Rosenborg som spiller fartsfylt i lengderetning, og som klatrer på tabellen.

- En uke kan jeg bli tatt bilde av på gata fordi vi gjør det så bra. Den neste uka blir jeg kalt udugelig og ræva. Jeg kan ikke være med på den følelsesmessige heisen, sa en hardt presset Per Joar Hansen til Dagbladet torsdag.