Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lavkarbo eller ikke? Ødegaard har bestemt seg

- Gjør det som er viktig for meg.

SUPERTALENT OG BEVISST:  Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUPERTALENT OG BEVISST: Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Strømsgodset har hatt suksess med lavkarbodiett siden 2006. Men for juvelen Martin Ødegaard (15) er ikke dette et tema.

- Nei, jeg har ikke begynt på lavkarbodiett. Jeg har ikke spesielt tro på at det er veldig viktig for meg, sier Ødegaard til Dagbladet.

- Jeg tror det er bra med karbohydrater når du trener så mye som jeg gjør. Jeg spiser et vanlig, norsk kosthold, forteller unggutten, som forbereder landskamper mot Estland og Aserbajdsjan denne uka.

Ødegaard følger dermed ikke matfilosofien trener Dag-Eilev Fagermo innførte i Godset for åtte år siden. Også etterfølger Ronny Deila var en ivrig tilhenger av lavkarbodiett. Flere spillere sto fram, og fortalte om fortreffelige effekter:

- Jeg løper mer og føler meg sterkere, erklærte spissen Peter Kovács.

- Skikkelig fokus Ødegaard opplyser at det i perioden med Deila var skikkelig fokus på lavkarbodiett. Du skal unngå brød, poteter, pasta og ris. Dette skal kort fortalt erstattes med kjøtt, fisk og salater.  

I Strømsgodset har det vært en knallhard disiplin på dette. Nåværende trener, David Nielsen, har imidlertid løsnet på kravene. Etter det Dagbladet forstår handler det om å teste ut effekten på skader.

- Vi gir spillerne muligheten til å velge selv, sier Nielsen, som ikke vil utdypet «grepet» ytterligere.

For Ødegaard er saken grei.

- Jeg har ikke noe spesielt opplegg rundt kosten. Jeg starter dagen med havregrøt. Deretter blir det lunsj, middag og kveldsmat, sier han.

Frukttilbud Da landslaget hadde pressetreff på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika i går, var det i alle fall ikke noe å si på mattilbudet. Her var frukt og fruktdrikker så langt øyet rakk.

Norge møter Estland i treningskamp på Ullevaal i morgen. Søndag er det større alvor: Da venter Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen.

- Det blir to spennende kamper. Jeg tror vi har mulighet til å vinne begge oppgjørene. Vi tar med oss selvtilliten etter seierne over Malta og Bulgaria, sier Ødegaard.

Han er usikker på egen form. I den siste seriekampen søndag, mot Rosenborg, slapp han til i 32 minutter.

- Jeg har slitt med lysk og hofte i det siste. Dessuten skulle jeg på samling med landslaget. Det hadde litt med dette å gjøre, forteller han.

Omsvermet Ødegaard er som vanlig mest omsvermet når landslaget møtes. Ikke rart når du er tidenes yngste debutant, og selveste Real Madrid nylig har vært på frierferd.

Hoffenheim-spiller Tarik Elyounoussi oppfordrer til en smule edruelighet rundt Godset-sensasjonen.

- Alt som kan sies er sagt. Jeg håper han kan få litt fred og ro nå, sier Tarik.

- Vi må huske at når du er 15 år, er du fortsatt i puberteten. Du vokser. Mye kan skje.

Ødegaard innrømmer at han begynner å merke hardkjøret, og ser fram til en ferie.

- Hva skal du gjøre da?

- Være på skolen. Det er ikke noe mer spennende enn det, sier han og smiler.

PRIS:  Martin Ødegaard ble kåret til årets unge spiller i Tippeligaen i går kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PRIS: Martin Ødegaard ble kåret til årets unge spiller i Tippeligaen i går kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media