Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lavmål av Stabæk-fansen

Åge Hareide var rasende på Stabæk-supporterne etter gårsdagens toppkamp. Etter å ha blitt pepret med kjønns-ord og personlig sjikane i 90 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet): Etter kampen gikk Hareide rett bort til Stabæk-formann Erik Loe, og ba han om å flytte benkene bort fra hjemmesupporterne.

- Det var et konstant kjør med personhets og krenkende meldinger fra supporterne bak benken vår. De gikk langt over streken, sier en sint RBK-trener til Dagbladet.

- Hva ble ropt? - Mest kjønnsord. Det var skikkelig lavmål. Ord som gikk direkte på personer og deres utseende.

Basma-hets

Hareide synes ikke supportere har rett til å bruke slike ukvemsord om motstanderne.

- Nei, jeg føler jeg har rett til å ta meg personlig av dette. Slikt hører ikke hjemme på en bane.

- Jeg trodde de hadde oppdragelse i Bærum. Det har de tydeligvis ikke. Litt folkeskikk må man kunne kreve. En av de som fikk verbal juling var Christer Basma. Som har ei fortid hos de blå.

- Det er fire år siden jeg dro herfra, men fortsatt får jeg en del unødvendig dritt fra supporterne, sier Basma til Dagbladet.

- Er det verre her enn andre steder? - Nja, de har vært litt ufine i språkbruken. Jeg hørte kanskje ikke like mye til det som Åge. Men jeg synes egentlig det hele er litt komisk. At de fortsatt ikke har glemt at jeg dro fra klubben.

På teppet

Loe tar kritikken fra Hareide alvorlig.

- Dette har vi aldri hørt har skjedd før. Og sånn skal det ikke være. Vi kommer til å kalle inn ledelsen for supporterklubben for å få slutt på det, sier Loe til Dagbladet. Han snakket lenge med Hareide etter kampslutt.

- Han var nok litt sint med det samme, og jeg var første mann fra Stabæk han så. Men det var jo ikke meg han var sint på. Siden vi aldri har opplevd noe slikt før, så har vi heller ikke tenkt på at det var et problem. Men vi skal se på det, sier Loe.

Gode Stabæk

Språkhetsen tok likevel ikke gleden bort fra at dette var en fotballkamp av uvanlig godt tippeligamerke. Særlig Stabæk har grunn til å være fornøyde. De gikk aldri med på RBKs premisser.

- Vi bestemte oss for å tørre å spille ball i laget. Vi skulle presse høyt og ga ikke RBK ro. Jeg synes spillet fra begge lag var en toppkamp verdig, sier Stabæk-trener Gaute Larsen. Ørjan Berg, banens beste ved siden av Martin Andresen, er enig.

- Stabæk spilte en bra kamp. Det er et bra lag. Vi sleit i starten, men kom mer med etter hvert. Men vi kan jo ikke vinne hver kamp vi spiller heller. Det går ikke, flirer Berg.

- Selv om det er litt bittert å bare få uavgjort når vi scorer 2- 1 fem minutter før slutt.

GA BESKJED: RBK-trener Åge Hareide ga Stabæk-formann Erik Loe klar beskjed hva han synes om hjemmefansens oppførsel under kampen i går.