- Lavmål og tegn på Oslo-kompleks

Shampo om Storhamar-fansens trusler mot VIF-spiller.

Landslagsforwarden fra «Storhamarfamilien» Thoresen valgte Vålerenga som ny klubb etter oppholdet i Väksjö. Det fikk det til å koke over for enkelte av Storhamar-fansen. For dem føltes det som et svik at han gikk til fienden framfor å vende tilbake til Hamar.

Så langt gikk det, at 22-åringen fikk drapstrusler av de samme supporterne som tidligere hadde hyllet ham på isen.

– Skremmende

– At folk tar i så hardt, er litt skremmende. Jeg synes det er drøyt å true med drap. Jeg skjønner at Dragons-fansen er litt irritert over at jeg ikke gikk tilbake til Storhamar, men det er kjedelig å dra det så langt, sier Steffen Thoresen til Dagbladet.

Frustrasjonen og forbannelsen fikk sitt utløp på Dragons- forumet, hvor det satt tre personer fra styret og silte det som kom inn.

– En del av innleggene måtte stoppes. Det finnes alltid enkeltelementer som kan gå over streken. Drapstrusler tar vi selvfølgelig sterkt avstand fra. Storhamar er absolutt ikke befengt med slike holdninger, sier leder i Storhamar Dragons, Tore Tomter, til Dagbladet.

Han mener truslene og sjikaneringen Thoresen har opplevd er «litt Hamar-supporternes forsøk på å være like tøffe som Klanen».

«Sønn av ei hore»

IKKE REDD: Steffen Thoresen på Vålerenga (t.h.) er utsatt for drapstrusler. – Selv om det er ubehagelig, er jeg ikke   så veldig redd, sier han. Foto: SCANPIX
IKKE REDD: Steffen Thoresen på Vålerenga (t.h.) er utsatt for drapstrusler. – Selv om det er ubehagelig, er jeg ikke   så veldig redd, sier han. Foto: SCANPIX Vis mer

– Som Storhamar-spiller ble Steffen kalt sønn av ei hore når han spilte mot Vålerenga på Jordal. Historisk sett er overgangen spesiell, siden det er første gang en Storhamar-gutt har gått til Vålerenga. Nå ønsker vi ham lykke til i Oslo, sier Tomter.

VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen er godt fornøyd med den tøffe og hardtarbeidende nykommeren.

- Steffen bringer energi inn i laget, og står på hele veien. Det er sånne spillere vi trenger, sier han etter gårsdagens 5-3-seier mot Furuset.

Om drapstruslene mot Steffen Thoresen har han bare én ting å si:

- Lavmål og tegn på Oslo-kompleks!

• Les mer om saken i dagens papirutgave av Dagbladet

<B>SLAKTER STORHAMAR-FANS:</B> - Lavmål, sier VIF-trener Espen Knutsen om truslene mot Steffen Thoresen.