Lavmål på Lerkendal

Norges beste fotballklubb.

BEDRE TIDER:  Så moro var det på Lerkendal idet sesongen 2014 startet. Nå er RBK-ledelsen og de ivrigste supporterne i ferd med å ødelegge for klubben. FOTO: Ned Alley.
BEDRE TIDER: Så moro var det på Lerkendal idet sesongen 2014 startet. Nå er RBK-ledelsen og de ivrigste supporterne i ferd med å ødelegge for klubben. FOTO: Ned Alley. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET begynner å bli ganske mange år siden Nils Arne Eggen kom tilbake til Trondheim seint på 1980-tallet og totalt forandret både Rosenborg og norsk klubbfotball. Skal du i det hele tatt snakke om klubbfotballen vår i dag, er du nødt til å forholde deg til tidsregningen før og etter Nils Arne. Så radikale var de resultatene han oppnådde.

Seinere har alt det Eggen stod for, vært rammen for det å drive med fotball på Lerkendal. Akkurat den forutsetningen er tidvis blitt opplevd trang for enkelte i miljøet, men det kunne ikke vært annerledes:

•• Trondheim hadde aldri blitt Norges dominerende fotballby uten denne tenkningen. Heller ikke beholdt både den sterke posisjonen og de store ambisjonene så lenge etter at den tilnærmet sammenhengende seiersrekken ble brutt i 2005.

Det gir grunn til å se bakover nettopp på en dag da RBK-ledelsen og de ivrigste tilhengerne helst vil se framover.

FOR gullalderen i Trondheim har det kjennetegnet som følger nesten hver eneste betydelig suksess i lagidrett:

•• Tålmodighet.

Slik som Nils Arne Eggen fikk tid til å utvikle sine tanker om fotball, har gode trenere og gode klubbmiljøer fått fram resultatene sine ved å forbedre en ellers fast sportslig strategi over tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer