Lavrans Solli gir opp Rio-OL: - Har slitt med sykdom

Setter karrieren på vent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svømmeren Lavrans Solli (23) har valgt å ta en pause fra toppidrettssatsingen til etter sommeren. Dermed ryker OL for ryggsvømmeren.

Bærumssvømmeren Solli har det siste halvåret slitt med mye sykdom, og han setter nå karrieren på vent. Det innebærer at han ikke satser mot OL i Rio de Janeiro i august.

- Jeg sier ikke at dette er slutten på toppidrettskarrieren, men det siste året har jeg slitt mye med sykdom og dermed mistet motivasjonen for å legge ned den harde jobben som kreves for å nå verdenstoppen. Det er totalsituasjonen med mye sykdom, økonomi, familie og motivasjon som gjør at jeg nå tar dette valget, sier han i en pressemelding.

- Uten den økonomiske støtten i bunn er det veldig vanskelig å fokusere 100 prosent på å bli verdens beste. Skal du kunne nå høye mål, må du være hundre prosent motivert og gjøre den jobben som kreves hver eneste dag. Der er jeg dessverre ikke nå, sier han.

Det er bare et halvt år siden Lavrans Solli satte norsk rekord og ble nummer seks i VM-finalen på 50 meter rygg i Russland. Solli startet sin internasjonale karriere med bronse i ungdoms-OL i Singapore i 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.