Lavrans Solli røk ut i semfinalen

23 hundredeler unna en plass i finalen på 50 meter rygg.

UTE: Lavrans Solli kom seg ikke videre fra semifinalen i Barcelona-VM. 'Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UTE: Lavrans Solli kom seg ikke videre fra semifinalen i Barcelona-VM. 'Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Lavrans Solli leverte ellevte beste tid i kvalifiseringen og tok seg til semifinale på 50 meter rygg med 25,15 i svømme-VM i Barcelona lørdag.

Der ble det stopp for nordmannen. Etter en noe skuffende 100 meter, innfridde nordmannen forventningene på den halve distansen.

25,15 var både personlig og nordisk rekord. Brasilianeren Daniel Orzechowski var raskest i de innledende heatene med tiden 24,67.

Det var 48 hundredels sekund bedre enn Sollis tid. Å avansere fra semifinalen viste seg å bli svært vanskelig for nordmannen.

Han svømte inn på 6.-plass i sin semifinale med tiden 25,18, tre hundredeler bak tiden fra kvalfisieringen.

Det var 23 hundredeler bak tiden han måtte ha for å gå til finale. Den franske duoen Camille Lacourt og Jeremy Stravius var raskest i heatet til Solli, mens israelitten Guy Barnea var kjappest i det andre heatet.

For de norske jentene ble det som ventet for tøft under morgenøkten i Barcelona lørdag.

Henriette Brekke ble nummer 31 på 50 meter bryst med 32,11. På 50 meter fri endte Susann Bjørnsen (26,09) på 34.-plass i kvalifiseringen.

På brystdistansen overrasket Julija Efimova med å sette verdensrekord allerede i det innledende heatet. Russeren ble klokket inn på 29,78, to hundredeler foran Jessica Hardys gamle rekord fra 2009. (NTB)

(NTB)