Lavrans Solli tar steget fra bassenget til dampende asfalt

Lavrans Sollis drastiske karriereendring

Han var lenge en av Norges mest lovende svømmere. Nå satser Lavrans Solli for fullt på motorsykkelsetet.

SATSER FOR FULLT: Lavrans Solli har fått med seg et solid team i jakten på suksess på motorsykkelsetet. Team Daimex Racing består av disse fire(fra venstre): Jul Johansen, Helge Spjeldnes, Lavrans Solli og Syver Anmarkrud. Foto: Privat
SATSER FOR FULLT: Lavrans Solli har fått med seg et solid team i jakten på suksess på motorsykkelsetet. Team Daimex Racing består av disse fire(fra venstre): Jul Johansen, Helge Spjeldnes, Lavrans Solli og Syver Anmarkrud. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 2016 kom meldingen om at den daværende 23-åringen droppet satsing mot Rio-OL, og ville ta en pause fra toppidretten. Det ble et ørlite comeback i NM i 2017, før han igjen ga signaler om at han ikke lenger ville konkurrere i bassenget. Sollis karriere har nå tatt en noe uventet retning, og nå satser han for fullt mot roadracing på motorsykkelen. Lisensen tok han i 2017, og nå venter sesongstarten i mai.

- Jeg har funnet noe jeg synes jeg virkelig brenner for og synes er veldig gøy, sier han entusiastisk til Dagbladet.

- Jeg har hatt en veldig bra utvikling siden jeg starta treninga, og blir bedre for hver gang jeg setter meg på sykkelen. Nå i vinter har vi blant annet vært to turer i Spania på treningsleir, noe som har gitt resultater.

Flere sponsorer enn noen gang

26-åringen har det meste lagt til rette for seg før debutsesongen på setet, og lovpriser hvor heldig han har vært.

- Alt ligger til rette nå, og jeg har vært heldig med sponsorer. Faktisk så har jeg flere sponsorer nå enn jeg noen gang hadde som svømmer, forklarer han.

- Jeg har også et team i ryggen bestående av Helge Spjeldnes og Syver Anmarkrud som teamsjef. De gjør at satsing blir mye enklere, sier Solli, som kjører på sykkelen av type Yamaha R6 fra 2008. Teamet han har med seg går under navnet Team Daimex Racing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer