Lazio åpner for å frigi Eriksson

Sven Gøran Eriksson kan få sjansen til å lede England allerede i landskampene mot Finland og Albania i mars. Eriksson har skrevet kontrakt fra juli 2001, men Lazio hinter nå at det kan bli aktuelt å frigi svensken tidligere. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Lazio har i flere uker nektet å frigi Sven Gøran Eriksson før kontrakten utløper neste sommer. Nå ser det imidlertid ut som den italienske storklubben er i ferd med å endre mening.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe det engelske fotballforbundet. Vi har hatt samtaler, og jeg håper vi kan finne en løsning for jeg vet hvor viktig det er for dem, sier Lazios visepresident Dino Zoff, ifølge avisa The Mirror.

Den tidligere landslagskeeperen tror likevel det er et stykke frem til enighet.

- Det vil bli vanskelig å finne en løsning så lenge han er under kontrakt med Lazio, men Eriksson vil dra og da vil vi gjerne hjelpe han med det, sier Zoff.

Dersom Eriksson ikke blir frigitt vil Leicesters Peter Taylor og Manchester Uniteds Steve Mclaren lede England i VM-kvalifiseringskampene mot Finland 24. mars og Albania 28. mars.

 • England ligger sist i gruppe 9 etter ett tap og en uavgjort i de to første kvalifiseringskampene.
 • EVERTON har store økonomiske problemer, og ifølge Soccernet kan det bli aktuelt å selge stortalentet Francis Jeffers for å bringe inn sårt tiltrengt kapital. Det spekuleres også i om manager Walter Smith kan få sparken etter de svake resultatene denne sesongen. Favoritt til å ta over er i så fall Sunderlands Peter Reid som har en fortid som spiller på Goodison Park.
 • MARTIN O'NEILL hevder at Jonathan Gould fortsatt har en framtid i klubben, til tross for at Celtic-keeperen ble vraket til fordel for nyinnkjøpte Rab Douglas i 4-1 seieren over St. Johnstone i helgen. - Jonahtan har ikke gjort noe galt og kan godt være tilbake på laget igjen neste helg, sier O'Neill til BBC.
 • ALAN SMITH OG WES BROWN har meldt forfall til den engelske landslagstroppen mot Italia onsdag. Begge spillerne pådro seg skader i helgas runde i Premier League.
 • DAVID O'LEARY var rasende på dommer Graham Poll etter gårsdagens 1-1 kamp mot Chelsea. - Frisparket forut for Chelseas scoring var feilaktig idømt. Jimmy Floyd Hasselbaink filmet seg til frispark, sier O'Leary til The Sun.
 • DAVID O'LEARY er også rasende på fotballforbundet som ikke vil la duoen Jonathan Woodgate og Lee Bowyer spille på landslaget før rettsaken mot de to spillerne er unnagjort neste sommer. - Dette er forhåndsdømming av verste sort, sier Leeds-sjefen.
 • GIANLUCA VIALLI har ifølge nettstedet Midasoccer blitt tilbudt kontrakt som spiller i Ipswich, Southampton og en ikke navngitt Premier League-klubb. Vialli selv ønsker imidlertid ny jobb som manager og avventer foreløpig tilbudene.
 • LEEDS' skadeproblemer kan være i ferd med å lette. Ifølge MidaSoccer skal superstjerna Harry Kewell være klar for spill ved juletider, mens Jason Vilcox kan være tilbake allerede om et par uker. Også David Batty kan være tilbake tidligere enn først antatt. Den tidligere engelske landslagsspilleren var ventet å gå glipp av hele sesongen, men kan nå være i spill allerede i februar.
 • RIO FERDINAND kan få tillatelse til å forlate West Ham dersom prisen er den rette. Til Midasoccer sier manager Harry Redknapp at han vil ha problemer med å takke nei dersom budene kommer opp i £17M.
 • ARILD STAVRUM er rasende på dommeren etter 1-2 tapet mot Rangers i helgen. Stavrum mener seg snytt for et soleklart straffespark på stillingen 1-0 til Aberdeen. - Med scoring der ville vi ha vunnet kampen, sier Stavrum ifølge football.com.
 • ROY KEANE har meldt skadeforfall til Irlands landskamp mot Finland på onsdag. Også Sunderlands Niall Quinn og Derbys Rory Delap har trukket seg av samme grunn.

  lars.erik.pedersen@dagbladet.no