Lazio-fan skutt – kamp innstilt

Fotball-Italia i sjokk.

(Dagbladet.no): En Lazio-tilhenger ble i dag skutt under et sammenstøt med Juventus-tilhengere på en rasteplass på en motorvei. Slike sammenstøt mellom supportergrupper ved rasteplasser er vanlige i Italia.

Italienske myndigheter etterforsker nå muligheten for at den drepte kan ha blitt offer for det som skal ha vært et varselsskudd fra politiet.

- Jeg var på vei ut av bilen min da jeg så en politmann og hørte et skudd, men jeg så ikke hva som skjedde, sier et vitne til italienske Sky TG24.

Offeret er en 26 år gammel DJ fra Roma som var på vei til Milano for å se bortekampen mot Inter Milan.

Det italienske fotballforbundet melder at kampen nå er utsatt på ubestemt tid. Resten av dagens kamper vil stare ti minutter seinere, og spillerne vil bruke svarte armbånd.

Dødsfallet førte til sammenstøt mellom politiet og fotballpøbler i Bergamo, hvor AC Milan skulle spille mot Atalanta. Forrige sesong ble en politimann drept i opptøyer etter en kamp mellom Palermo og Catania på Sicilia.

KAN HA BLITT SKUTT AV POLITIET: Her granskes åstedet til dagens supporter-dødsfall. Foto: Marco Bucco /REUTERS/Scanpix
KAN HA BLITT SKUTT AV POLITIET: Her granskes åstedet til dagens supporter-dødsfall. Foto: Marco Bucco /REUTERS/Scanpix Vis mer
SKUTT OG DREPT: Lazio-tilhenger Gabriele Sandrio ble 26 år gammel.