MATCHVINNER: Thiago Motta (nr. tre f.v.) ble matchvinner da Inter slo Lazio på Stadio Olimpico. Det var en scoring som ble hilst velkommen blant hjemmelagets supportere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
MATCHVINNER: Thiago Motta (nr. tre f.v.) ble matchvinner da Inter slo Lazio på Stadio Olimpico. Det var en scoring som ble hilst velkommen blant hjemmelagets supportere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero SpositoVis mer

Lazio-fansen jublet hemningsløst for Inter-seier

Vendte ryggen til eget lag i frykt for Roma-gull.

|||(Dagbladet): Lazio - Inter 0-2.

Det hender fra tid til annen at fotballag møter pipekonsert fra eget hjemmepublikum, men det hører med til sjeldenhetene at man får føle egne supporteres misnøye når man spiller bra.

Det gjorde imidlertid Lazios sisteskanse Néstor Muslera da han stengte buret i drøyt 46 minutter mot et gulljaktende Inter. Blant den lyseblå halvdelen av fotballgale Roma, var det søndag kveld nemlig langt viktigere ikke å hjelpe erkerivalen AS Roma tilbake til tabelltoppen enn å sikre fornyet Serie A-kontrakt for seg selv.

Muslera vartet opp med flere kvalifiserte redningen, men i stedet for applaus ble han møtt med unison piping.

Ironi
Først på overtid i første omgang slapp jubelen løs på Stadio Olimpico da «trequartista» Wesley Sneijder viste nok et eksempel på sitt eminente hovmesterblikk da han fant midtstopper Walter Samuel med en utsøkt bakromsball.

Argentineren steg til værs og stanget gjestene i ledelsen. Det var en scoring som utløste heftige gledesscener både blant hjemme- og bortesupportere. Noen Lazio-fans i det spøkefulle hjørnet hadde sågar laget et eget banner med den ironiske påskriften «Oh noooo.....», som de fant fram da ballen lå i nettet bak Muslera.

Etter 70 minutter fjernet Thiago Motta siste snev av frykt hos Lazio-supporterne for at vertene skulle finne på å gjøre Roma en tjeneste i gullstriden. Landsmannen Maicons presise corner ble headet kontant i mål.

Da var det full forbrødring mellom begge lags supportere, og Lazio-sympatisørene stemte gladelig i og hoppet opp og ned da Inter-fansen begynte å synge «chi non salta è giallorosso» - «den som ikke hopper, er en giallorosso (Roma-supporter)»
.
Trippel-drøm
Inters håp om å seire på tre fronter - Serie A, Coppa Italia og Champions League - lever i beste velgående.

Svakt plasserte Lazio var aldri noen trussel for et Inter-mannskap, som ikke hvilte på laurbærene tross onsdagens fantastiske triumf i Barcelona.

Roma må i stedet håpe på hjelp fra enten Chievo eller Siena i serieavslutningen. John Arne Riise og kompani er avhengige av at Inter avgir to poeng, i og med at Roma har overtaket på innbyrdes oppgjør.

Inters gjenstående kamper: Chievo (H), Siena (B).

Romas gjenstående kamper: Cagliari (H), Chievo (B).

Lazio-fansen ikke bare håper, men tror at gullet nå havner i Milano. «Scudetto: Game Over» var det trykte bannerbudskapet til byrivalen.