Lazio lurt av tilskuer med dommerfløyte

Stoppet opp av falskt sluttsignal. I stedet gikk Udinese opp og gjorde 2-0.

(Dagbladet): Udinese - Lazio 2-0.

Å spille til fløyta går, er en huskeregel fotballspillere lærer i ung alder. Det gjorde for så vidt også Lazio i bortekampen mot Udinese.

Problemet var bare at det som hørtes ut som et sluttsignal nær fire minutter på overtid ikke kom fra dommer Mauro Bergonzi, men fra en tilskuer gjemt blant 18 000 på Stadio Friuli i Udine.

Én som imidlertid ikke stoppet opp, var hjemmelagets Roberto Pereyra, som fikk en lett oppgave med å sette inn 2-0 etter at bortelaget hadde hatt samtlige mann, inkludert keeper Federico Marchetti, oppe på en corner, og i tillegg stoppet opp et lite sekund.

Kraftige reaksjoner Lazio-spillerne ble rasende da målet ble stående og Andre Dias ble utvist for protestene.

Ifølge football-italia.net skal dessuten keeper Marchetti ha dyttet til dommer Bergonzi, mens også Lionel Scaloni og Francelino Matuzalem risikerer straff i etterkant.

Ingen representanter fra Roma-klubben ønsket å uttale seg i media etter kampen.

Mange om Champions League-beinet Udinese tok en viktig seier i den beinharde kampen om tredjeplassen som gir Champions League-kvalik neste sesong.

Fire lag - Napoli, Udinese, Lazio og Inter - står med 55 poeng med tre serierunder igjen. I ytterste konsekvens, og satt veldig på spissen, kan målet som kom etter én mann eller kvinnes mildt sagt usportslig opptreden få betydning for hvem som blir Italias tredje representant sammen med suverene Juventus og Milan i verdens mest lukrative klubbturnering til høsten.

Udinese-spiller Giampiero Pinzi synes det er trist at episoden delvis overskygger det faktum at Udinese leverte en solid kamp, som ville endt med seier uansett etter Antonio Di Natales 21. seriemål for året.

- Jeg hørte en fløyte blant publikum. Lazio-spillerne stoppet plutselig opp og trodde det var dommeren. Pereyra fortsatte siden han trolig skjønte det ikke var dommeren. For å være ærlig, vet jeg ikke hva regelboka sier i slike tilfeller, men kampen ville vært slutt etter det angrepet uansett. Derfor er det det synd og skam at dette skal prege en kveld hvor vi leverte en strålende forestilling, sier Pinzi til Mediaset Premium, ifølge football-italia.net.