BLE HYLLET SOM HELTER: Walter Samuel og de andre Inter-spillerne fikk voldsom jubel fra Lazio-fansen allerede før kampen ble blåst i gang søndag, og stemningen ble ikke dårligere da Inter tok ledelsen litt før pause. Foto:    AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
BLE HYLLET SOM HELTER: Walter Samuel og de andre Inter-spillerne fikk voldsom jubel fra Lazio-fansen allerede før kampen ble blåst i gang søndag, og stemningen ble ikke dårligere da Inter tok ledelsen litt før pause. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

Lazio-president hevder han ble truet på livet

Foran skandalekampen mot Inter.

||| (Dagbladet): Bortsett fra hos klubbens egne supportere, har Lazio blitt møtt av unison fordømmelse etter den pinlige forestillingen mot Inter søndag kveld.

«De som elsker sport, og ikke bare fotball, kan ikke applaudere hvordan Lazio adlød egne fans som ville se dem tape», skrev sportsavisa La Gazzetta dello Sport.

For enda større enn redselen for nedrykk er frykten for at hatlaget Roma skal snappe seriegullet foran Inter - og i Italia er fotballrivaliseringen så sterk at det bokstavelig talt er blodig alvor.

I går hevdet Lazio-president Paolo Lotito at han i forkant av kampen mot Inter mottok en konvolutt med dødstrusler og kuler, skriver AP.

Beskjeden i brevet var at han var en død mann dersom laget ikke gjorde kort prosess med José Mourinhos menn - med andre ord mistenker Lotito at det er Roma-supportere som står bak.

Lazio var uansett ikke i nærheten av å stikke kjepper i hjulene for Inter.

Canal+-kommentator Per Jarle Heggelund sa til Dagbladet i går at det ble altfor åpenlyst at de lyseblå ikke ønsket å vinne kampen, en mistanke som ikke ble svekket av at de tidvis sendte tre mann fram på corner, drøyet tiden mens de lå under og manglet alt som het aggressivitet i duellspillet.

Saken har fått så stor oppmerksomhet at den er blitt løftet opp på et politisk nivå i Italia, der enkelte politikere har tatt til orde for at det må bli slutt på praksisen der kamper i serieinnspurten spilles på ulike dager og tidspunkt.

For det gjorde neppe underverker for Lazios allerede tvilsomme motivasjon at Atalanta bare klarte 1-1 mot Bologna tidligere på dagen - noe som gjorde nedrykkstrusselen vesentlig mindre.

Lazios Cristian Ledesma nekter for at de la seg mot Inter.

- Det er vanskelig å slå tilbake når en av de store klubbene tar ledelsen. Vi spilte en god førsteomgang, men som sagt er det vanskelig med et comeback når et lag av Inters kvalitet scorer, sier han ifølge Football Italia.

NEKTER FOR AT DE TAPTE MED VILJE: Lazios Cristian Ledesma. Foto: REUTERS/Jorge Adorno
NEKTER FOR AT DE TAPTE MED VILJE: Lazios Cristian Ledesma. Foto: REUTERS/Jorge Adorno Vis mer