SOLGT: Lazios salg av midtbaneprofilen Hernanes er svært upopulært blant serie A-klubbens fans. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / NTB Scanpix
SOLGT: Lazios salg av midtbaneprofilen Hernanes er svært upopulært blant serie A-klubbens fans. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Lazio-president solgte spiller, trues på livet

Hernanes til Inter får Lazio-fansen til å se rødt.

Lazios salg av midtbanestjernen Hernanes til Inter har ikke gått upåaktet hen. Ivrige tilhengere har truet klubbpresident Claudio Lotito på livet etter overgangen.

- I går fikk jeg mellom 50 og 80 oppringninger fra «pseudo-fans» som ba meg om å forlate Lazio og kom med drapstrusler, fortalte en åpenhjertig Lotito til italienske medier mandag.

- Nå må jeg leve med eskorte. Supporterne er en del av klubben, men nå har de gått over streken, la Lazio-presidenten til.

Oppringt på pressekonferanse Under pressekonferansen mottok Lotito nok en telefonsamtale som han hevdet var fra en sint supporter.

- Det er en Lazio-supporter. Han sier at jeg bør forlate Lazio så raskt som mulig, sa Lotito før han henvendte seg til stemmen i telefonen:

- Hvorfor forteller du ikke hvem som ringer, fortsatte han før samtalen ble brutt.

Upopulær Det er ikke første gang Lotito skal ha mottatt drapstrusler fra klubbens ivrige supportere. Også i september i fjor, da han ikke maktet å hente Galatasaray-spissen Burak Yilmaz til klubben, måtte han tåle hard kritikk.

Lotito forklarte at det ikke var noe Lazio kunne gjøre for å holde Hernanes i klubben.

- Det var Hernanes' avgjørelse å gå, så hva kunne jeg gjøre? Han hadde en avtale med Inter. Om han hadde blitt, ville han vært ulykkelig.

- Da ville han ha blitt her fram til juni, reist til VM, kommet tilbake i noen måneder og så reist igjen på en gratis overgang, sa klubbpresidenten.

(NTB)