Lazio skaffet seg luke i Serie A-toppen

Dro i land sterk 1-0-seier mot Palermo.

MATCHVINNER: Lazio feirer vinnermålet til André Dias i 1-0-seieren over Palermo på Sicilia. Hovedstadsklubben har fire poengs luke på tabelltopp i serie A. Foto: SCANPIX/EPA/MIKE PALAZZOTTO
MATCHVINNER: Lazio feirer vinnermålet til André Dias i 1-0-seieren over Palermo på Sicilia. Hovedstadsklubben har fire poengs luke på tabelltopp i serie A. Foto: SCANPIX/EPA/MIKE PALAZZOTTOVis mer

||| Lazio dro i land en sterk 1-0-seier mot Palermo på Sicilia søndag og har fire poengs luke på tabelltopp i italiensk serie A.

Den brasilianske midtstopperen André Dias ble matchvinner med et volleyskudd etter en snau halvtime. Han traff alt annet enn perfekt, men hadde løpt seg fri på Christian Ledesmas frispark. Han traff ballen med leggen, og den føk inn bak keeper Salvatore Sirigu.

Ti mann
Kampen manglet både tempo og sjanser før vertene innså alvoret et stykke ut i annen omgang. Da skapte Palermo en stor dobbeltsjanse. Mauricio Pinilla tvang Fernando Muslera til en enhåndsredning med sitt brassespark. Stefan Radu ble redningsmann da Javier Pastore var framme på returen.

Lazio måtte avslutte kampen med ti mann etter at Giuseppe Biava pådro seg sitt annet gule kort, men Palermo maktet aldri å utligne.

Serielederen kan takke Muslera for det. Han slo en nikk fra Pinilla i tverrliggeren fem minutter før slutt og parerte deretter Mattia Cassanis harde skudd fra kort hold.

Lazio er fire poeng foran Inter, som spilte fredag. Ned til Milan på tredjeplass er det fem poeng. Likevel vil ikke trener Edy Reja snakke om tittelsjanser.

Forsiktig trener
- Vi har 22 poeng, vi får gode resultater og har vist karakterstyrke og kampånd. Vi vet å slite for seirer, som vi gjorde i dag. Fortsatt tenker vi fortsatt på de 40 poengene vi regner for å berge plassen. Etter det får vi se, sa han.

Om en uke er det byderby i Roma. Da er det John Arne Riise og hans Roma-lag som skal prøve å bremse suksessferden til Lazio. Det blir imidlertid uten Francesco Totti, som ble utvist i lørdagens 2-0-seier over Lecce.

I andre kamper søndag tok Napoli og Sampdoria hver sin viktige 1-0-seier borte mot nyopprykkede lag (henholdsvis Brescia og Cesena), og henger med i tetsjiktet.

Parma klatret opp fra jumboplass med 0-0 mot Chievo. Bari er nytt lag på sisteplass etter 0-2-tap hjemme mot Udinese.

(NTB)