Lazio skylder på grønn laser etter derbytapet

Hevder keeperen ble angrepet av Roma-fansen.

(Dagbladet): Roma - Lazio 2-0.

John Arne Riise kunne juble for laget og lagkamerat Francesco Totti, etter at to dødballscoringer fra stjernens høyrefot sørget for seier over naborival Lazio på hjemmebane i går.

Etter det ampre oppgjøret på Stadio Olimpico mener imidlertid Lazio at de ble ofre for sabotasje fra Lazio-fansen.

TV-bildene viste nemlig at målvakt Fernando Muslera ble angrepet med laser før begge målene, og ifølge en rasende klubbpresident Claudio Lotito var det hovedgrunnen til at uruguayaneren slapp i hvert fall den første frisparkscoringen enkelt under seg.

- Etter min mening vant ikke det beste laget. Å vinne etter et frispark og en straffe betyr ikke at du har spilt best. Laserpekere ødelegger for konsentrasjonen, og kan dessuten skade øynene - det skal ikke få skje, sier Lotito, ifølge Aftonbladet.

Laser-problem
Muslera skal ha klaget til dommeren flere ganger, men også før straffesparket ble han tydelig truffet i ansiktet av laserpennen.

- Det er usportslig opptreden, og dommeren gjorde ingenting for å hindre at det skjedde på nytt. Muslera varslet ham flere ganger, men han gjorde ingenting. Det er ikke akkurat som om han kan forlate målet i protest, klager Lazio-presidenten.

Dette er heller ikke første gang italienske supportere har brukt laserpeker for å hjelpe laget sitt.

Manager José Mourinho ble offer for laserstrålene da han ledet Real Madrid mot Milan i Champions League i november, mens Zlatan Ibrahimovic fikk laserpeker mot ansiktet da Milan møtte Inter samme måned.

To røde kort
De to målene i går var forøvrig Francesco Tottis to første mot naborivalen siden 2004/2005-sesongen, og kom i en kamp der John Arne Riise spilte samtlige minutter.

To røde kort ble også utdelt i går, det første gikk til Lazio-midstopper Stefan Radu etter en meningsløs nedskalling, det andre til Christian Ledesma for protester etter at Roma ble tildelt straffesparket som førte til 2-0.

Rina tok innpå Lazio i Serie A etter seieren, og er nå to poeng bak byfienden på en sjetteplass i italiensk liga.