Lübbe vant Norges første gull

Flaggbærer vant dressurridning.

Ann Cathrin Lübbe fra Stange i Hedemark vant i dag Norges første gullmedalje under de paralympiske leker i Aten.

Alt gikk etter planen i dressurridningen for den norske flaggbæreren.

Gullet var en personlig revansj for 33-åringen som under lekene i Sydney for fire år siden mistet gullet hun hadde fått dagen før da arrangørene oppdaget at de hadde gjort en tabbe med poengberegningen.

- Det begynner å gå opp for meg at jeg har fått min første gullmedalje, sa vinneren da medaljen hang rundt halsen.

- Dette er selvsagt det største jeg har opplevd på idrettsbanen, sa hun etter å ha vunnet på hesten Zanko, som ble flysendt til Aten.

Med 70,839 poeng var hun nesten et helt poeng foran sølvvinner Philippa Johnson fra Sør-Afrika.

- Zanko var samarbeidsvillig i dag selv om den var litt stridig til å begynne med. Nå blir det kanskje litt feiring i kveld før det er en ny konkurranse om to dager, sier Ann Cathrin Lübbe som har vært konkurranserytter i 22 år.

Lübbe rir i klasse Grade IV med nedsatt styrke i høyre bein og dårlig bevegelighet i mange ledd. I Norge hevder hun seg også godt i konkurranser med funksjonsfriske.

Blant annet fikk hun sjetteplass i NM i dressurridning tidligere i år.

Ann Cathrin Lübbe er en av to utøvere i handikapidretten som har fått 100 000 kroner i stipend fra Olympiatoppen. Hun roser det opplegget som har vært for utøverne i forkant av de paralympiske leker.

  • Nest beste norske prestasjon i dag sto banesyklisten Tone Gravvold fra Surnadal for da hun fikk fjerdeplass i 3000 meter forfølgelsesritt sammen med pilot May Britt Hartwell fra Oslo.
GLAD VINNER:</B> Ann Cathrin Lubbe fra Hamar på hingsten Zanko gull i dressurridning under Paralympics i Aten.