Le Havre truer Man. United med Fifa-sak

Mener de «stjal» fransk 16-åring.

GRUNN TIL BEKYMRING: Sir Alex Ferguson (t.h.) og Manchester United kan være i trøbbel etter at klubben hentet 16-åringen Paul Pogba fra Le Havre i sommer. Den engelske storklubben bedyrer imidlertid at de har fulgt regelverket til Michel Platini (midten) og Uefa. Her er United-sjefen, Uefa-presidenten og Arsenal-manager ARsene Wenger under et Uefa-seminar i Sveits i går.Foto: SCANPIX/EPA/DOMINIC FAVRE
GRUNN TIL BEKYMRING: Sir Alex Ferguson (t.h.) og Manchester United kan være i trøbbel etter at klubben hentet 16-åringen Paul Pogba fra Le Havre i sommer. Den engelske storklubben bedyrer imidlertid at de har fulgt regelverket til Michel Platini (midten) og Uefa. Her er United-sjefen, Uefa-presidenten og Arsenal-manager ARsene Wenger under et Uefa-seminar i Sveits i går.Foto: SCANPIX/EPA/DOMINIC FAVRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Chelsea ble i går utestengt fra overgangsmarkedet fram til 2011 etter at Fifa kjente dem skyldig i å ha bidratt til at deres ungdomsspiller Gaël Kakuta (18) brøt kontrakten sin med franske klubb Lens for to år siden.

Dommen medfører ny oppmerksomhet rundt en liknende sak med en av Chelseas rivaler i hovedrollen: Tidligere i sommer ble Manchester United anklaget av franske Le Havre for å ha «stjålet» unggutten Paul Pogba.

Selv om det sikkert er forskjeller på de to sakene, gir gårsdagens dom mot Chelsea Le Havre ny kamplyst.

- Veldig viktig og veldig oppmuntrende, konstaterer Le Havre-direktør Alain Belsoeur overfor The Times.

Den franske klubben har sett seg lei på storklubbenes hensynsløse talentjakt når de selv blir sittende igjen med knappenåler og glansbilder i belønning, selv om store deler av omsetningen i klubben spyttes inn i talentutvikling. - Selvfølgelig forfølger vi fortsatt saken. Det er en veldig alvorlig sak, som vi er sikre på å vinne ettersom det er i hele idrettens interesse - ikke bare klubbens. Vi bruker over 5 millioner euro (cirka 43 mill. kr) i året på talentutvikling av en total omsetning på 12 millioner. Det er en stor investering. Vi ønsker å få muligheten til å utvikle spillere for vårt eget førstelag og ikke være et akademi for andre. Hva er vitsen med å drive et akademi når spillerne forlater oss når de er 16? Dette er en klar melding fra Fifa at utdanningsarbeidet skal beskyttes, understreker Beloeur overfor timesonline.co.uk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer