Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Le Tissier i trøbbel med politiet etter innkast-juks

Satte penger på eget sleivspark.

VILJE-SLEIVSPARK: Matt Le Tissier forteller i selvbiografien at han forsøkte å spille ballen utover sidelinja med vilje for å vinne penger i en kamp mot Wimbledon i 1995. Her i duell med Ståle Solbakken i samme oppgjør to år senere. Foto: SCANPIX/AP Photo/Stefan Rousseau
VILJE-SLEIVSPARK: Matt Le Tissier forteller i selvbiografien at han forsøkte å spille ballen utover sidelinja med vilje for å vinne penger i en kamp mot Wimbledon i 1995. Her i duell med Ståle Solbakken i samme oppgjør to år senere. Foto: SCANPIX/AP Photo/Stefan Rousseau Vis mer

||| (Dagbladet.no): Den tidligere Southampton- og England-legenden Matthew Le Tissier er i trøbbel på grunn av innrømmelser han kom med i selvbiografien sin, skriver BBC.

I boka «Taking Le Tiss», vedgår Le Tissier at han satte penger på en kamp han selv spilte, da Southampton slo Wimbledon i 1995. Le Tissier hadde veddet på når det første innkastet ville komme i kampen, og i boka beskriver han hvordan han frenetisk forsøkte å få ballen ut av spill.

Nå har politiet tatt kontakt med det engelske fotballforbundet FA på bakgrunn av medieoppmerksomheten historien har fått.

- Politiet i Southampton har blitt gjort oppmerksom på påstander om tippesvindel i forbindelse med en Southampton-kamp på 90-tallet. Vi har tatt opp saken med FA, og diskuterer det videre, sier en talsmann for politiet.

Bommet med sleivsparket
I boka skriver Matt Le Tissier at han overtalte Wimbledon-kapteinen til å la Southampton ta avsparket, i bytte mot at Dons fikk spille mot egne fans. Like etter planla Le Tissier å sende en crosspasning over hodet på Neil Shipperley og ut av spill.

- Alt så ut til å gå etter planen. Vi tok avspark, jeg fikk ballen, og gjorde meg klar til å slå til Shipperley på venstrekanten. Ettersom kampen ble sendt direkte på TV, ville jeg ikke gjøre det for åpenbart, så jeg forsøkte å sende ballen rett over hodet på ham, skriver Le Tissier.

- Men det sto så mye på spill at jeg ble nervøs, og jeg tok ikke i nok. Problemet var at «Shipps» heller ikke visste om veddemålet, og klarte å nå ballen og heade den tilbake i spill, fortsetter han.

Le Tissier forteller videre at jo lenger ballen var inne på banen, jo mer penger ville han tape.

- Jeg har aldri løpt så mye i hele mitt liv. Plutselig handlet det ikke lenger om å vinne penger, skriver han.

Det tok til slutt 70 sekunder før ballen gikk ut til innkast, noe som betydde at Le Tissier gikk omtrent i null. Selv skriver han at han aldri gjorde noe liknende siden.

Ikke kontaktet av politiet
Matthew Le Tissier spilte over 500 kamper for Southampton, og ble en stor kult-helt i England i løpet av sin lange karriere som kaptein ute på kanten.

Le Tissier sier til BBC at han ikke har blitt kontaktet av politiet, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Politiet fastslår at det ikke er innledet noen formell etterforskning foreløpig

Også her i Norge har selvbiografier vist seg å være en risikosport for idrettsutøvere.

Daværende Start-spiller David Nielsen ble både etterforsket for kampfiksing og vold etter påstander han kom med i sin bok «Sorte Svin»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling