League One-klubb innfører FIFA-forbud

Setter ned foten for spillet etter to strake poengtap.

 SLUTT PÅ MOROA:  Spillerne i League One-klubben Leyton Orient, har fått beskjed om å holde seg unna det nye FIFA 14-spillet før kamp. Foto: REUTERS / Toby Melville
SLUTT PÅ MOROA: Spillerne i League One-klubben Leyton Orient, har fått beskjed om å holde seg unna det nye FIFA 14-spillet før kamp. Foto: REUTERS / Toby MelvilleVis mer

(Dagbladet): Opprykksjagende Leyton Orient spiller til daglig i engelske League One, og fikk en glimrende start på sesongen med sju seiere av sju mulige de første kampene.

Nå har imidlertid den gode trenden snudd noe, og laget står med to strake poengdelinger etter den flotte innledningen.

Klubben tror nå at de har funnet årsaken til den lille formsvikten.

Lagets suverene form stoppet nemlig opp for drøyt én og en halv uke siden, da fotballspillet FIFA 14 ble sluppet på markedet 27. september.

En sterk 2-0-seier borte mot Uwe Röslers Brentford mandag 23. september, ble etterfulgt av et skuffende 1-1-resultat hjemme mot Walsall bare fem dager senere- dagen etter at det populære spillet ble tilgjengelig i butikkene.

Som om ikke det var nok, ble to nye poeng tapt helgen etter, da Oldham stakk kjepper i hjulene for laget fra Brisbane Road, og påførte klubben dens andre strake poengdeling på kort tid.

Spilte på vei til kamp Leyton Orient hadde for anledningen tatt i bruk en ny spillerbuss før det siste møtet med nettopp Oldham, og bussen var utstyrt med både kjøkken, internett og tv.

Det som imidlertid fanget spillernes oppmerksomhet mest, var spillkonsollen Playstation 3 og spillet FIFA 14.

Store deler av spillegruppen endte opp med å spille spillet nesten hele turen, og spilte til og med mot nettopp Oldham for å forberede seg til kampen mot Gunnar Halles tidligere klubb dagen etter.

Det funket som kjent dårlig.

- Manageren mistenker at flere timer med spilling, ikke er forenlig med gode prestasjoner i det virkelige liv, skriver klubbens mediaansvarlig Jonny Davies i et innlegg i britiske The Independent.

Nå har klubben satt ned foten, og bannlyst samtlige spillere fra å spille FIFA 14.

I hvert fall dagen før kamp.

Har det populære spillet noen gang ødelagt for deg i DIN hverdag? Skriv det inn i kommentarfeltet nedenfor!