League One-lag rystet Liverpool på eget gress

Måtte tåle ekstraomganger og Touré-skade for å sikre avansement.

 NESTEN UTE:  Raheem Sterling og Liverpool holdt virkelig på å rote det til mot League One-klubben Notts County i kveld. Men i ekstraomgangene reiste de røde seg og tok seg videre til tredje runde i den engelske ligacupen. Foto: Digitalsport
NESTEN UTE: Raheem Sterling og Liverpool holdt virkelig på å rote det til mot League One-klubben Notts County i kveld. Men i ekstraomgangene reiste de røde seg og tok seg videre til tredje runde i den engelske ligacupen. Foto: DigitalsportVis mer

• Liverpool - Notts County 4-2 ee (2-0)

(Dagbladet): Med en 2-0-ledelse til Liverpool til pause trodde nok mange at ligacup-oppgjøret mot League One-laget Notts County skulle bli ei grei skuring.

Allerde etter fire minutter satte Raheem Sterling 1-0-målet på Anfield, og i det 29. minutt økte Daniel Sturridge ledelsen til 2-0.

Men etter pause skulle Liverpool oppleve et lite jordskjelv på eget gress under den andre runden av ligacupen.

Ekstraomganger Først reduserte Notts Countys Yoann Arquin etter 62 minutter og så fikset Adam Coombe 2-2 få minutter før ordinær tid.

Akkurat da ønsket nok Brendan Rodgers inderlig at laget hans hadde satt de tre stolpeskuddene de hadde underveis i kampen.

Dermed måtte de rødkledde, som har vunnet ligacupen hele åtte ganger tidligere, ut i ekstraomganger for å forsøke å ta seg videre fra den andre runden.

Med rundt 20 minutter igjen av ekstraomgangene ble det enda mørkere for Liverpool.

Ti mann og gjenreisning Kolo Touré så ut til å tråkke over inne i eget felt, og med forsvarsspilleren ut på båre, måtte hjemmelaget greie seg resten av kampen med bare ti mann.

Bare sekunder etter at Notts County skrek på straffe, gikk Liverpool i angrep. Daniel Sturridge kom til avslutning fra spiss vinkel på venstrekanten, og kan takke keeper Bartosz Bialkowski for at han ikke greide å prestere bra nok da det gjaldt som mest for Notts County - sånn at Liverpool gikk opp til 3-2 i det 105. minutt.

Og vel fem minutter senere sørget Jordan Henderson for at Notts County ikke skulle få opp håpet igjen. Alene gjennom i midten sørget han for at det ble 4-2 til Liverpool og avansement i ligacupen.

Dermed kunne Liverpool styre resten av kampen, mens fansen takket for showet med «You'll never walk alone».

Fullham sleit Også Fulham måtte ut i ekstraomganger i kampen mot League Two-laget Burton, etter 1-1 ved full tid.

I ekstraomgangene scoret begge lagene hvert sitt mål. Men med 2-2 ved endt ekstraomganger, måtte det straffesparkkonkurranse til for å bestemme hvilket lag som skulle ta seg videre til tredje runde.

Fra krittmerket sørget John Arne Riise for at Fulham kunne juble for avansement, etter å ha vunnet 5-4 på straffer.

 PÅ BÅRE:  Kolo Touré måtte ut etter å ha tråkket over i første ekstraomgang - og dermed måtte Liverpool klare seg med ti mann ut kampen. Foto: Digitalsport
PÅ BÅRE: Kolo Touré måtte ut etter å ha tråkket over i første ekstraomgang - og dermed måtte Liverpool klare seg med ti mann ut kampen. Foto: Digitalsport Vis mer