LeBron: - De slo oss og feiret på vårt eget gulv. Det glemmer jeg ikke

Den første NBA-finalen spilles i natt.

REVANSJE: NBAs største superstjerne har ikke glemt hvordan årets finalemotstander San Antonio Spurs slo hans egne Cleveland Cavaliers i 2007. Nå vil «King James» ha revansje. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
REVANSJE: NBAs største superstjerne har ikke glemt hvordan årets finalemotstander San Antonio Spurs slo hans egne Cleveland Cavaliers i 2007. Nå vil «King James» ha revansje. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Klokken 03.00 i natt norsk tid barker Miami Heat og San Antonio Spurs sammen i den første NBA-finalen.

Som vanlig er LeBron James i fokus, men denne gangen først og fremst på grunn av mostanden på motsatt banehalvdel og ikke sine egne bedrifter.

I 2007 kom nemlig «King James» til finalen med sitt gamle Cleveland Cavaliers, men Spurs ydmyket Cavaliers i fire strake kamper og sikret NBA-tittelen i Cavaliers egen storstue.

Tidligere har James snakket om Spurs' sportslige prestasjoner i varme ordelag, men rett før finalen har gammel misnøye igjen kommet til overflaten.

- De slo oss på vårt eget gulv, og feiret på vårt eget gulv. Jeg vil ikke glemme det, det er noe du aldri skal glemme, sa James onsdag.

Finalen i 2007 var det nærmeste James kom en tittel med Cavaliers, og tre år senere gikk han til Miami Heat. En overgang som i amerikanske medier ble døpt «The Decision».

Det var med Miami han vant sin første tittel i fjor sammen med resten av NBAs «Galacticos», blant annet bestående av Dwayne Wade og Chris Bosh.

KING JAMES: LeBron James er klar for sin tredje strake finale med Miami Heat. Foto: REUTERS/Brent Smith
KING JAMES: LeBron James er klar for sin tredje strake finale med Miami Heat. Foto: REUTERS/Brent Smith Vis mer

Årets finale blir den tredje strake finalen for Heat og James, og med Spurs som motstander skal det i alle fall ikke mangle på motivasjon hos Florida-lagets aller største stjerne.

Fire av fire siden 1999 Men San Antonio Spurs kommer ikke til å legge seg flate for stjernegalleriet fra Miami, og laget har en lengre vinner-tradisjon enn de fleste.

Siden 1999 har laget vært i fire NBA-finaler, og vunnet alle.

Lagets største profil er Tim Duncan, og selv om han kan få merkelappen «kjedelig» nå og da er han selve definisjonen på en lagspiller.

Han har spilt i Spurs siden 1997, og selv om 37-åringen begynner å nærme seg slutten av karrieren tilfører han en voldsom trygghet og rutine til laget fra Texas der han er inne i sin 16. sesong.

En annen faktor er at der Heat trengte sju kamper for å sikre finalebilletten, gikk Spurs videre etter fire strake seiere. Det betyr at siden den 27. mai har ikke Spurs-laget spilt et eneste sekund NBA-basket, mens Heat kun har hvilt seg siden mandag kveld.