KONTRAKTSLØS: LeBron James står uten kontrakt. Foto: NTB Scanpix
KONTRAKTSLØS: LeBron James står uten kontrakt. Foto: NTB ScanpixVis mer

LeBron James er kontraktsløs: - Har ingen planer om å dra

Vil ikke forlate Cleveland Cavaliers.

LeBron James står uten kontrakt, men sier at han ikke har noen intensjoner om å forlate Cleveland Cavaliers etter å ha hjulpet klubben til deres første NBA-tittel.

Basketstjernen var NBA-finalens store spiller og var suveren i kåringen av finalens mest verdifulle spiller etter seieren mot Golden State Warriors.

Fram til onsdag hadde James muligheten til å benytte seg av en forlengelsesklausul med Cleveland, noe han valgte å ikke gjøre. Avtalen ville gitt ham 24 millioner dollar, drøyt 200 millioner kroner, neste sesong.

James står nå fritt til å forhandle med andre klubber, men det ventes at amerikaneren blir værende i Cleveland.

– Jeg elsker å være her. Agenten min tar seg av logistikken, men jeg er lykkelig. Jeg har ingen planer om å dra noe sted på nåværende tidspunkt, sa James etter den siste finalekampen.

31-åringen hadde et snitt på 29,7 poeng, 11,3 returer og 8,9 assists i de sju kampene mot Golden State Warriors. Cleveland kom tilbake på sensasjonelt vis etter å ha ligget under 1-3.

James er inne i sin annen periode i Cleveland etter at han forlot klubben til fordel for Miami i 2010. Det er foreløpig usikkert om han signerer en korttidskontrakt eller en avtale som strekker seg over flere år.

Dersom James signerer ny kontrakt stiller klubben med et sterkt mannskap også neste sesong. Kun to reserver står uten kontrakt.

James har for øvrig besluttet å ikke spille for USA i OL-turneringen i basketball i Rio de Janeiro fordi han trenger hvile.

(NTB)