LeBron James herjet da Heat tok ledelsen

Seksmålsseier i den tredje NBA-finalen.

STORSPILTE: Lebron James storspilte med 29 poeng og 14 returer. Det ga Miami Heat 91-85 seier over Oklahoma og 2-1 ledelse i NBA-finalen. Foto: REUTERS/Mike Segar
STORSPILTE: Lebron James storspilte med 29 poeng og 14 returer. Det ga Miami Heat 91-85 seier over Oklahoma og 2-1 ledelse i NBA-finalen. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lebron James storspilte med 29 poeng og 14 returer. Det ga Miami Heat 91-85 seier over Oklahoma og 2-1 ledelse i NBA-finalen.

Dwyane Wade fulgte opp med 25 poeng og sju assister. Han hadde to frikast som gikk inn i løpet av de siste 13 sekundene av det siste kvarteret. En sterk avslutning og storspill av de to stjernene gjorde at Heat fører an i finalen, som er lagets andre på rad.

Nå jager Miami-laget sin første seier i National Basketball Association (NBA) siden 2006, og foreløpig ser det lyst ut.

- Vi spilte så godt på alle nivåer i denne kampen at vi sikret en solid seier, slo Heat-trener Erik Spoelstra fast etter kampen, som var den tredje av maksimalt sju finalekamper.

Begge lagene gjorde feil, men det var Miami Heat som klarte seg best i avslutningen, og det ble avgjørende.

- Vi misset på for mange frikast og mistet ballen for mye på slutten. Det ble en intens og spennende kamp, som jeg mener vi hadde sjansen til å vinne, men det holdt ikke helt, sa Oklahoma Thunder-trener Scott Brooks.

Neste kamp spilles tirsdag, og den går i Miami. Dersom hjemmelaget skulle vinne også den kampen kan mye være avgjort, men det er to jevne lag som møtes i NBA-finalen i år, så marginene er svært små.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer