LeBron James spilte med svulst i flere måneder

Operert i ansiktet.

OPERERT I DAG: LeBron James har den siste tida spilt med en svulst i kjeven. Nå er den fjernet. Foto: AFP
OPERERT I DAG: LeBron James har den siste tida spilt med en svulst i kjeven. Nå er den fjernet. Foto: AFPVis mer

|||(Dagbladet.no) LeBron James (24), som denne sesongen ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller, har spilt med en svulst i kjeven de siste månedene.

Bare klubbledelsen og hans nærmeste familie har kjent til dette, skriver klubbens hjemmeside.

I dag ble Cleveland Cavaliers-spilleren operert og kirurgene fjernet den godartede svulsten. Den fem timer lang operasjonen ble foretatt av Dr. Frank Papay i Cleveland, og inngrepet beskrives som vellykket, skriver Cleveland Plain Dealer.

Blir trolig helt bra
Legene fjernet et vev fra spyttkjertelen og James vil trolig være tilbake på parketten igjen i tide til sesongoppkjøringen.

- Vi er fornøyd med resultatet av inngrepet og vi har stor tro på at ingen ytterligere behandling blir nødvendig - og at LeBron vil komme tilbake for fullt, står det i en uttalelse fra klinikken.

Årsaken til at operasjonen tok hele fem timer er at et inngrep i dette området er komplisert på grunn av nervene og blodkarene rundt kjertelen.

De siste månedene har observante basketfans lagt merke til hevelsen LeBron James hadde på høyresiden av ansiktet, og den ble stadig tydeligere utover i sluttspillet. James fikk behandling av lagets leger, og det ble bestemt å utsette operasjonen til etter sesongen.

James kommer til å bli værende på sykehuset over natta for observasjon, men han vil ifølge Cavaliers-ledelsen bli utskrevet i løpet av kort tid.

Endelig ferie
Finaledrømmen brast for Cavaliers da de tapte den sjette semifinalekampen (Eastern Conference-finalen) mot Orlando Magic 103-90 i helga. Florida-laget vant 4-2 i kamper og møter Los Angeles Lakers i NBA-finalen.

Parallelt med Cavs-fansens bekymring for helsa til LeBron James, vil de i sommer tenke mye på framtida hans.

Stjernespilleren har nemlig bare ett år igjen av kontrakten, og han har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil signere en forlengelse eller ha alle muligheter åpne neste sommer.

For første gang på fire år, på grunn av oppdrag med Team USA, har James helt fri denne sommeren. Han forteller at han vil koble av med familien og bruke minst mulig tid på basketframtida.

- Nå skal jeg koble av fra basketballen og ikke tenke på kontrakter eller spillet, punktum. Jeg skal bare slappe av med familien, så får vi se når tilbudet kommer fra klubben, sa han til Plain Dealer for noen dager siden.

KOMMER TILBAKE: Legene sier at LeBron James trolig blir helt frisk igjen - uten at de trenger å gjøre ytterligere inngrep. Foto: REUTERS
KOMMER TILBAKE: Legene sier at LeBron James trolig blir helt frisk igjen - uten at de trenger å gjøre ytterligere inngrep. Foto: REUTERS Vis mer