Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LeBron må bytte ut superhelt-maska si etter ordre fra ligaen

Men nekter å gi seg så lett.

DUNKEMANNEN: LeBron James setter to av sine 31 poeng mot New York Knicks. Foto: Steve Mitchell/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
DUNKEMANNEN: LeBron James setter to av sine 31 poeng mot New York Knicks. Foto: Steve Mitchell/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20. februar knakk LeBron James nesa i en duell med Oklahoma City Thunder-spiller Serge Ibaka. «King James» forlot banen blodig og forslått, og måtte stå over Miami Heats påfølgende kamp mot Chicago Bulls.

Men kongen hadde på ingen måte abdisert.

- Bare LeBron Natt til fredag var han tilbake på parketten da Heat overkjørte New York Knicks. Det var imidlertid ikke James' comeback og medfølgende storspill, 31 poeng og 13 av 19 skudd i kurven, som fikk mest oppmerksomhet.

Det var ansiktsmaska hans.

En svart maske i karbon, som i utgangspunktet skulle brukes for å beskytte nesa til forwarden, men som ble hyllet i sosiale medier under og etter kampen.

Assosiasjonene til superhelter var mange, og blant de som ble trukket fram var blant annet Zorro, Batman, hans nemesis Bane og Darth Vader.

- Bare LeBron får det å brekke nesa til å være en kul greie, sa lagkamerat i Miami Heat, Shane Battier, ifølge ESPN.

Øyeproblem Men når Florida-laget tar imot statsrival Orlando Magic til kamp lørdag kveld, blir det trolig uten den mye omtalte maska. I alle fall hvis ligaen, NBA, får det som de vil.

De ønsker nemlig at LeBron James spiller med en gjennomsiktig maske, og ikke den karbonsvarte han brukte mot Knicks.

- Slik vi har forstått det, brukte LeBron den svarta maska fordi han ikke hadde fått tak i en gjennomsiktig som han var komfortabel med, sier talsmann for NBA, Tim Frank, ifølge ESPN.

Grunnen skal være at det blir vanskeligere for motstanderen å se øynene til James når han har den svarte maska, og at han dermed oppnår en slags urettferdig fordel. Noe av den samme problematikken var gjeldene da Dwyane Wade i 2011 måtte bruke beskyttelsesbriller.

LeBron James synes ikke dette virker helt rimelig, så han har valgt å anke avgjørelsen.

Hele Norges coronakart