Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LeBron og Miami til finale etter enorm sluttspurt

Lå 12 poeng under litt over tre minutter før slutt.

TIL FINALE: LeBron James jubler etter at Miami Heat sikret plassen i NBA-finalen i natt. Foto: Jeff Haynes, Reuters/Scanpix
TIL FINALE: LeBron James jubler etter at Miami Heat sikret plassen i NBA-finalen i natt. Foto: Jeff Haynes, Reuters/Scanpix Vis mer

Miami Heat lå under med 12 poeng litt over tre minutter før slutt, men vendte til seier mot Chicago Bulls, og sikret plass i finalen i det nordamerikanske basketballsluttspillet.

Miami hadde vunnet tre av de fire første kampene i NBA-semifinalen. Chicago så ut til å tvinge fram en sjette kamp, men anført av LeBron James og Dwyane Wade i fjerde periode snudde gjestene kampene til 83-80-seier.

- Vi gjorde det takket være godt forsvar. Vi klarte det fordi vi sto samlet. Vi har vært i slike situasjoner tidligere og visste hva som måtte til for å klare det, sa James.

Han satte 28 poeng, Wade 21. Dermed er Heat klare for sin første finale siden 2006. Motstander i finalen er Dallas Mavericks, som slo Oklahoma City 4-1 i kamper i den andre semifinalen.

- Vi har gått gjennom ilden sammen, mente Heat-trener Erik Spoelstra.

Derrick Rose, ligaens mest verdifulle spiller, kunne reddet Bulls i siste minutt, men feilet.

- De er et godt lag. Det er derfor de er kommet så langt, medga Rose.

Bulls-trener Tom Thibodeau var skuffet etter at laget skuslet bort muligheten til en sjette kamp.

- Det er skuffende. Vi manglet litt. Dette må vi ta lærdom av foran neste sesong, sa han.

Første finalekamp mellom Miami og Dallas spilles 31. mai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media