<strong>TRE TIL:</strong> LeBron James ser en trepoenger dale ned i kurven under den sjuende finalekampen. Miami Heat slo San Antonio Spurs 4-3 i kamper. Foto: Mike Segar, Reuters / NTB Scanpix
TRE TIL: LeBron James ser en trepoenger dale ned i kurven under den sjuende finalekampen. Miami Heat slo San Antonio Spurs 4-3 i kamper. Foto: Mike Segar, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

LeBron satte 37 poeng da Heat forsvarte NBA-tittelen

Slo Spurs 95-88 sjuende kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Miami Heat slo San Antonio Spurts 95-88 i den sjuende og avgjørende finalen i NBA-basketballen.

Med 4-3 i kamper er Miami Heat NBA-mester for tredje gang. Heat forsvarte fjorårets tittel. Det er tredje gang Miami-laget vinner sluttspillet i National Basketball Association. Første tittel kom i 2006.

I fjor ble Oklahoma City Thunder slått 4-1 i kamper. Dallas Mavericks måtte se seg slått i 2006 (4-2).

- Lykkelig LeBron James, som ble kåret til det mest verdifulle spilleren i finaleserien, satte hele 37 poeng for Miami Heat i den avgjørende finalekampen. Dwyane Wade fulgte opp med 23.

- Jeg er lykkelig. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier om meg utenfor banen, sa James etter å ha mottatt MVP-trofeet.

28-åringen har fått kritikk for at han forlot gamleklubben Cleveland Cavaliers til fordel for Miami i jakten på flere NBA-titler. Boston Celtics-legenden Bill Russell delte ut trofeet.

- Jeg trener veldig mye utenom sesong. Jeg legger ned hardt arbeid og det er det ultimate når du får betalt for det ute på banen på denne måten. Jeg mangler ord, sa LeBron James.

Tøff motstand - Vi måtte gi alt som lag. All ære til San Antonio Spurs. De har et utrolig lag. Dette er den tøffeste finaleserien vi har spilt, men vi er et lag som er vanskelig å bryte ned. Vi gjorde det som var påkrevet av oss, sa Dwyane Wade.

<strong>STJERNER:</strong> Dwyane Wade (t.v.) løfter NBA-trofeet mens LeBron James holder pokalen han fikk som finaleseriens viktigste spiller. Foto: Wilfredo Lee, AP / NTB Scanpix
STJERNER: Dwyane Wade (t.v.) løfter NBA-trofeet mens LeBron James holder pokalen han fikk som finaleseriens viktigste spiller. Foto: Wilfredo Lee, AP / NTB Scanpix Vis mer

Hos San Antonio Spurs var Tim Duncan beste poengplukker med sine 24.

Flest NBA-titler har Boston Celtics med 17, fulgt av Los Angeles Lakers som står med 16 triumfer. Chicago Bulls er tredje mestvinnende lag med seks titler.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer