KAN DEBUTERE MOT ODD: Diego Calvo (t.h.) og Jan Lecjaks er klare for Vålerenga. Begge kan gå rett inn i startelleveren, sier trener Kjetil Rekdal. Foto: Petter Bøifot / Dagbladet
KAN DEBUTERE MOT ODD: Diego Calvo (t.h.) og Jan Lecjaks er klare for Vålerenga. Begge kan gå rett inn i startelleveren, sier trener Kjetil Rekdal. Foto: Petter Bøifot / DagbladetVis mer

Lecjaks og Calvo kan gå rett inn mot Odd

Kjetil Rekdal etterlyser VIF-tempo.

• Fotballstudio kl. 19: Odd - Vålerenga

VALLE (Dagbladet): Vålerenga har brukt overgangsvinduet godt, og kan ha to nye spillere på banen mot Odd fredag.

- Vi begynner å få en stall som nærmer seg det vi mener vi må ha for å være med, sier Rekdal til Dagbladet etter torsdagens trening på kunstgresset i Vallhall.

Den tsjekkiske venstrebacken Jan Lecjaks (22), som er på lån fra sveitsiske Young Boys, trente med Vålerenga for første gang, og er aktuell for dagens kamp ettersom han ble spilleberettiget i tide.

Begge kan starte Kostarikanske Diego Calvo (22) har endelig fått sin spillerlisens i orden, og vingen kommer til å være involvert mot Odd.

- Ja, han blir nok involvert på en eller annen måte. Vi får se om det blir fra start eller på benken, sier Rekdal.

Han sier det samme gjelder Lecjaks.

- Så får vi se om vi skal hive ham rett inn eller ikke. Vi tar ut en tropp i dag, så får vi bruke litt tid på elleveren som skal starte.

Begge nykommerne viste på trening at de er spillere med fart. Det er noe som manglet da Rekdal kom til klubben i vinter.

- Ja, vi manglet tempo, sier treneren.

Han sier det er to gode fotballspillere som er kommet til klubben.

- Diego har vært god på trening. Han har vist seg fram, men det er viktig å huske på at det er en viss forskjell på Tippeligaen og å spille i Costa Rica. Det er en annen type fotball, selv om det er stort tempo, overganger og en fysisk fotball. Tippeligaen er veldig spesiell, og man trenger gjerne litt tid for å venne seg til det.

- Språket er vel også en barriere?

- Det er det, men vi har folk som snakker spansk, så det skal vi klare å løse.

Om Lecjaks sier han følgende:

- Når du spiller 30 kamper for Anderlecht på en sesong som 20-åring, er jeg trygg på at ferdighetene er i orden. Så får vi få ham til å tilpasse seg og lykkes her.

- Jeg er klar Lecjaks selv er glad for å være på plass, og for å få gjort unna første trening.

LIKER STALLEN SIN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener klubbens stall nå er god nok for å være med i toppen av Tippeligaen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LIKER STALLEN SIN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener klubbens stall nå er god nok for å være med i toppen av Tippeligaen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes det gikk fint. Det tar litt tid å ble kjent og lære seg alle navnene. Jeg er klar for å spille hvis jeg får sjansen, sier han til Dagbladet.

Vålerenga startet sesongen med å tape 1-3 for Brann i Bergen. I andre seriekamp ble det 1-0-seier mot Sogndal, men VIF imponerte ingen i sesongens først hjemmekamp.

- Vi slet fra start av. Hvorfor vi ikke klarte å befri oss fra det kan sikkert diskuteres, men det er vår egen skyld at vi ikke får i gang et eget spill. Vi kan snakke om motstanderen eller en humpete matte, men det spiller ingen rolle. Vi må snakke om oss selv. Det er vi som ikke fikk det til. Vi vinner fortjent ut fra målsjanser, men spillemessig kan vi diskutere, sier Rekdal.