<strong>PROVOSERT:</strong> Egil Olsen sier i et nytt intervju at han er provosert av NFFs håndtering rundt trenerskiftet.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
PROVOSERT: Egil Olsen sier i et nytt intervju at han er provosert av NFFs håndtering rundt trenerskiftet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Ledelse på neandertalernivå

Drillo med kraftig kritikk av NFF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg fikk halvveis sjokk. Jeg stotret frem: Betyr dette at jeg ikke skal til Slovenia? sier Drillo til TV 2.

Norges Fotballforbund har helt siden avskjeden for 18 dager siden hevdet at Egil Olsen gikk av frivillig.

Det provoserer den tidligere landslagssjefen som snakker ut med TV 2 i dag. Der forteller Drillo at han føler seg dårlig behandlet og at fakta rundt trenerbyttet ikke er framstilt korrekt.

- I etterkant reagerer jeg på de spede forsøkene på å antyde at dette ble gjort i all fortroelighet. Siem presterte til og med å si på TV at jeg ikke fikk sparken. Det provoserer meg, sier Drillo.

- Aksepterte løsningen
Olsens avskjed ble offentliggjort på en pressekonferanse 27. september - og Per-Mathias Høgmo ledet Norge for første gang mot Slovenia fredag.

På spørsmål om han fortsatt har respekt for fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem, svarer Drillo slik:

 - Ut ifra det som har skjedd så er jeg skuffet over dem begge. Jeg synes hele saken og prosessen har vært dårlig behandlet. Jeg har lyst å bruke et uttrykk som Kjetil Siem lærte meg. Han snakket om ledelse på neandertalernivå. Jeg synes det er trist at jeg så vidt jeg vet er den eneste landslagssjefen i Norge som har fått sparken, sier han.

Yngve Hallén står på det NFF har hevdet hele tiden, at både den nyansatte landslagssjefen Per-Mathias Høgmo og Drillo aksepterte trenerbyttet.

- Forutsetningen var imidlertid at Drillo aksepterte en slik løsning og Per-Mathias aksepterte en slik løsning. Drillo sa at han var overrasket, men aksepterte løsningen fordi det var Per-Mathias som skulle overta, sier Hallén til kanalen.

Generalsekretær Kjetil Siem skriver i en sms til Dagbladet at han stiller seg bak Halléns uttalelser og at han ikke har noe å tilføye.

Drillos assistenttrener Ola By Rise mistet jobben sammen med Olsen. Han mener forbundet lyver

<strong>KRITISK:</strong> Drillo fyrer løs mot generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KRITISK: Drillo fyrer løs mot generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Han (Olsen) fikk beskjed om at et samlet styre ønsket at han skulle tre til side for en ny landslagssjef straks. Hvilket valg har han da? Det er å få sparken, sier By Rise til NRK.

Merkelig timing
Dagbladet-kommentator Morten Pedersen stusser over tidspunktet kritikken fra Drillo kommer på.

- Hvorfor kommer dette opp nå? Jeg stilte ham spørsmålet samme dag som han var ferdig. «Føler du at du fikk sparken?» Da sa han både ja og nei, sier Pedersen.

- Saken har hele tiden vært dårlig håndtert av NFF, men Drillo hadde anledning til å komme med dette tidligere, sier Pedersen.

Drillo sier til Dagbladet i dag at han ikke vil stille opp på en eventuell hyllest i NFF-regi. Den tidligere landslagssjefen ønsker verken å stille opp i forbindelse med landskamp eller cupfinalen senere i høst.

Norge møter Island til siste VM-kvalifiseringskamp i morgen.

Hallén har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag kveld.

<strong>NY SJEF:</strong> Per-Mathias Høgmo erstattet Egil Olsen i slutten av september. Foto: EPA/ANDREAS HILLEGREN SWEDEN OUT
NY SJEF: Per-Mathias Høgmo erstattet Egil Olsen i slutten av september. Foto: EPA/ANDREAS HILLEGREN SWEDEN OUT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer