Leder alt! Aldri skjedd før

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan juble over ledelse på alle fronter!

KAN SMILE: Ole Gunnar Solskjær har grunn til å være fornøyd med situasjonen klubben befinner seg i. Foto: Frank Fife/AFP/NTB
KAN SMILE: Ole Gunnar Solskjær har grunn til å være fornøyd med situasjonen klubben befinner seg i. Foto: Frank Fife/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når vi skriver onsdag 13. januar 2021 er det en historisk dag i Manchester Uniteds historie.

Aldri før har det skjedd at både herrelaget, damelaget og U18-laget topper tabellen i sine respektive ligaer.

Etter at Pogba sikret tre poeng borte mot Burnley i går, tok laget fra Manchester over tabelltoppen fra erkerivalen Liverpool, som de møter til dyst på søndag.

Det er også første gang Manchester United topper Premier League-tabellen etter nyttår siden 2012/2013-sesongen. Da med Sir Alex Ferguson ved roret.

Det er ikke kun A-laget på herresiden som gjør det godt for tiden. Også Manchester Uniteds kvinnelag topper tabellen.

I 2018 lanserte Manchester United at de skulle opprette et kvinnelag. Laget startet opp i kvinnenes Championship, men ved å vinne 18 av 20 kamper i sin første sesong, rykket de rett opp til Womens Super League (WSL).

31. juli var laget på besøk på Intility hvor de møtte Vålerenga damer. Den kampen tapte Manchester United 4-1. En kamp som tiltrakk seg hele 7100 tilskuere.

SOLSKJÆR: Ole-Gunnar Solskjær hylles i forkant av stormøtet mot Tottenham. Video: Rødt Kort Vis mer

Ukjent nordmann i troppen

Også klubbens U18-lag gjør det svært godt i egen liga.

Laget, som tidligere har hatt spillere som Marcus Rashford, Timothy Fosu-Mensah og Joshua King, leder serien med tre poeng. Også der ligger Liverpool på andreplass.

U18-laget har også et norsk tilskudd i troppen. 16-årige Isak Hansen-Aarøen er en del av U18-troppen. Hansen ble hentet fra Tromsø i september, og har allerede rukket å debutere for både U18-laget og U23-laget.

Ole Gunnar Solskjær avslørte i desember at 16-åringen trolig hadde fått trene med klubbens A-lag om det ikke var for pandemien.

- Isak er et typisk eksempel på en spiller som sannsynligvis hadde fått prøvd seg med å trene litt med oss av og til, fortalte Solskjær i et intervju med United.no

Jobbes godt

Journalist i United.no, Bjarte Valen, følger Manchester-klubben tett. Han forteller at akademiet har tatt store steg etter at Solskjær tok over.

- Det jobbes veldig godt på akademiet nå. De har gjort en del endringer og lagt mye ressurser i det. Det bærer klubbene frukter av nå, forteller Valen på telefon fra London hvor han er bosatt.

Valen er også svært fornøyd med det A-laget presterer for tiden, men han er samtidig opptatt av å ikke kun se på hva som har blitt prestert denne sesongen.

- Det er viktig å ikke kun se på denne sesongen. Vi må tilbake til da vi hentet Bruno Fernandes for å se hvordan utviklingen har vært, avslutter Valen.

På 48 kamper har Fernandes bidratt med 27 mål og 17 assist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer