FÅR SJANSEN?: Harald Reinkind har ikke fått vise seg fram i håndball-EM. Mot Østerrike i kveld får han trolig sjansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FÅR SJANSEN?: Harald Reinkind har ikke fått vise seg fram i håndball-EM. Mot Østerrike i kveld får han trolig sjansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Harald Reinkind i EM:

Leder Bundesliga, men har null minutter i EM: - Vil spille mer

Landslagssjef Christian Berge hinter om at Reinkind får sjansen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Østerrike kl. 20.30

POREC (Dagbladet): Den EM-aktuelle håndballspilleren Harald Reinkind (26) har hatt en god høst og vinter i tyske Rhein-Neckar Löwen. Han nyter tillit som høyre bakspiller, laget topper Bundesliga, og Reinkind står med 36 mål på 19 kamper.

Men på landslaget er har benkevarmer. I EM så langt står han med null minutter på banen.

- Jeg vil jo selvsagt spille mer, sier Reinkind til Dagbladet.

Fire om beinet

Han er en av tre spillere (Henrik Jakobsen, Gøran Sørheim) som ikke har fått spilletid i de to første EM-kampene.

Det resulterte i at Reinkind og landslagssjef Christian Berge tok en prat sammen etter Hviterussland-kampen mandag.

- Vi snakket bare ut om situsjonen og jeg fikk beskjed om å forberede meg godt før Østerrike-kampen. Det håper jeg er et godt tegn. Jeg er klar dersom jeg får muligheten. Vi er fire som kjemper om plassen, da gjelder det å prestere når jeg sjansen kommer, sier Reinkind.

I posisjonen som høyre bakspiller er Norge trolig best rustet av alle i hele EM. Kent Robin Tønnesen (Veszprém), Magnus Abelvik Rød (Flensburg), Eivind Tangen (Midtjylland) og Reinkind er alle venstrehendte storskyttere og spiller i internasjonale toppklubber.

Det betyr at noen må ofres.

- Det er litt spesielt. Vanligvis er vi maks to spillere som kjemper om plassen. Vi må bare backe hverandre opp, men det er veldig annerledes å være så mange som kjemper om samme plass, sier Reinkind.

- Du er innstilt på spilletid mot Østerrike?

- Ja, jeg håper det. Så får vi se hvor mye det blir, sier Tyskland-proffen.

Får sjansen

Landslagssjef Christian Berge går langt i å love at Reinkind får sjansen i kveld.

- Vi må vinne kampen, men i teorien ønsker jeg å rullere så mye som mulig. Samtidig skal vi ha en trygghet i det vi gjør. Jo mer du rullerer, jo vanskeligere blir samhandlinga, sier Berge til Dagbladet.

- Får Reinkind sjansen?

- Det (høyre bakspillerposisjonen) har fungert bra fram til nå. Tønnesen har vært god. Nå har jeg har lyst til å se Harald. Han er eksplosiv og har trykk i skuddet. Han er en god duellspiller, sier Berge.

Seier i årets første hjemmekamp🙌🏼👪

A post shared by Harald Reinkind (@haraldreinkind) on

Ble far

Reinkind var ikke med til VM i fjor på grunn av skade, men 2017 var likevel et spesielt år. På håndballbanen opplevde klubben suksess og vant Bundesliga for andre året på rad.

I juni ble Reinkind og samboer Lise foreldre til Tobias.

- Det blir lengre dager og kortere netter. Du får plutselig litt andre ting å tenke på. Nå betyr plutselig ikke håndballen alt lenger. Det er veldig fint å komme hjem til en liten en, sier håndballspilleren.

- Ny hverdag?

- Det blir jo litt annerledes, men vi får mye tid sammen etter formiddagstrening. Det er verre når vi plutselig har to bortekamper ei uke og fire dager går med til håndball, sier Reinkind.

Seinere i EM får han besøk av familien. Det skjer når landslaget reiser fra kystbyen Porec i vest, til hovedstaden Zagreb der hovedrunden og sluttspillet er.

- Det blir godt å treffe dem igjen i Zagreb. Jeg merker at tre uker er lenge, sier bakspilleren.

Først skal Reinkind og Norge møte Østerrike i kveld - og kanskje får bergenseren sine første minutter på banen.

Norge trenger seier i kveld for å gå til hovedrunden med to poeng. De tre beste fra gruppe B går videre, og norsk seier i kveld betyr at Østerrike ryker ut av EM. Dermed strykes resultatet mot Østerrike - og Norge går inn i hovedrunden med to poeng (etter seieren mot Hviterussland). Frankrike går inn i hovedrunden med fire poeng, dersom de slår hviterusserne i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer