-Leder hele veien hvis han husker pisken

Giant Desert.

(Dagbladet.no): Trener Trond Søhoel Jensen tror løpet på Årjäng sist har gjort Giant Desert godt. Da spurtet 5-åringen flott til annenplass. I V65-5 på Bjerke onsdag kan Giant Chill-sønnen lede hele veien.

Giant Desert tok fire seirer på tolv forsøk i fjor. I år har han ennå til gode å vinne. Årets første seier kan komme onsdag.

- Giant Desert tar ikke ordentlig i uten pisk, det er problemet. Han var veldig bra sist på Årjäng, og han holder flott form. Vi setter på hele skylapper denne gangen og knaller til. Så får vi håpe han husker løpet sist, og tror pisken er med, sier trener Trond Søhoel Jensen.

- Husker han pisken, kan han lede hele veien, fortsetter han.

Pisk som korrektiv er lov i travløp i Sverige, men ikke i Norge.

Tragisk ulykke

Trond Søhoel Jensen har femten hester i trening på sin stall i Hokksund. For kort tid siden opplevde han alle treneres mareritt. 5-årige Løkke Faks døde istallen

- Ja, det var en fæl opplevelse. Han hang seg fast mellom taket og skilleveggen i boksen. Løkke Faks var veldig hingstete, og giret seg opp da vi skulle fore. Plutselig hang han fast med hodet og kilte seg fast, forbena hang i løse luften.

MÅ HUSKE PISKEN:Giant Desert tok fire seirer på tolv forsøk i fjor. I år har han ennå til gode å vinne. Årets første seier kan komme onsdag. Foto: Hesteguiden
MÅ HUSKE PISKEN:Giant Desert tok fire seirer på tolv forsøk i fjor. I år har han ennå til gode å vinne. Årets første seier kan komme onsdag. Foto: Hesteguiden Vis mer

- Det skal egentlig ikke være mulig, men er uhellet først ute er det utrolig hva som går an. Løkke Faks hang ikke lenge der før vi fikk løftet han ned, kanskje toppen tre minutter. Da han falt ned på gulvet døde han umiddelbart. Trolig har han sprengt noen blodkar i halsen. En utrolig trist hendelse, både for eieren i Rogaland og for meg, sier Trond Søhoel Jensen.

Løkke Faks ble fem år, og vant tre av fire løp for Trond Søhoel Jensen.

Snart kommer toåringene fra stallen ut i mønstringsløp

.

- Det er fine toåringer med gode stammer, så det blir spennende å se hva de viser, sier Hokksund-treneren.

Spennende stallhester fra Oleg
Per Oleg Midtfjeld hadde en begivenhetsrik helg. Først kjørte han Lill Adolf i Årjängs Stora Sprinterlopp på Årjäng lørdag. Det endte dessverre i dundrende startgalopp.

- Lill Adolf ble for hissig fra start, og det var umulig å få ham nedpå igjen. Lill Adolf galopperer bare hvis han ikke er hundre prosent i orden. Nå er han behandlet og får en velfortjent pause, sier Oleg som syntes det var en rar følelse å kjøre i samme løp som sin gamle stjerne Steinlager.

Søndag vant Per Oleg Midtfjeld og Cromwell Anders Jahres Pokalløp på Jarlsberg.

- Cromwell har løftet seg mange hakk siden i fjor. Han har fått en mye bedre psyke og løpslyst, takket være min datter Tonje som gjør en kjempejobb med ham. Jeg håpet vi skulle slippe å trave utvendig, men det gikk jo bra likevel, forteller Oleg fornøyd.

Ofte får hestene et ekstra gir når de får mye stell. Det er ikke alltid nok med trening, riktig foring og luftegård. Særlig ser man det hos hester som er løpsleie, slitne og psykisk nedbrutt.

Da er jentene på stallen gode å ha, og det skorter ikke på stellet. Selvtilliten og trivselen hos hestene øker. Det legges ned et godt stykke arbeid hver dag, og utallige timer går med for de som jobber i en stall. Da er det godt når resultatene kommer.

Tilbake etter hovbensbrudd

Onsdag er Team Midtfjeld på plass med to stallhester. Væsterbo Future fikk et langt avbrudd på karrieren da han pådro seg et hovbensbrudd i juli i fjor. Etter den lange pausen har Credit Winner-sønnen fått to løp i kroppen. Onsdag kan kapasitetshesten ta sin første seier for året.

Væsterbo Future (V65-2) skal prøve seg i et løp for stallpersonell sammen med Tore Bjørn Diskerud (V65-2), mens den 3-årige debutanten Fernando Bang starter i 8. løp.- To gode sjanser
- Væsterbo Future holder fin form. Han skal med på bongen på tre-fire hester. Jeg synes han har en god vinnersjanse med klaff
.

- Fernando Bang er en fersk 3-åring, og det er vanskelig å spå siden det er første gang ut, det kan bli hva som helst. Sporet er et minus. Men det er en fin hest, og feilfritt håper jeg han skal ende blant de tre.

- Engstad Haake (V65-1) ble jeg toer med sist på Leangen, og han travet ok da. Han har fordel av sprintdistansen, og jeg synes han har en god vinnersjanse, avslutter Per Oleg Midtfjeld.