Leder hele veien i 3-års Stjernen

-Brief Passion har en skikkelig bra speed. Jeg er ganske sikker på tetposisjonen og at han kan trave 1.15 på onsdag over 2100 meter, sier Noralf Brækken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  -Brief Passion har et hjerte av gull. Det er derfor han traver så fort som han gjør. Jeg kjørte 1.10 med ham i 200 meter som to-åring. Men han er slett ikke noe glansbilde og blir neppe en ny Shan Rags for meg, sier Noralf Brækken.

Shan Rags og Brækken herjet på den internasjonale arenaen. De satte blant annet verdensrekord på den sagnomsuste banen Vincennes i Paris.

-Beina til Brief Passion står i alle retninger. Han er liten og puslete. Han vet ikke hva det vil si å være helt frisk heller. Men han er et strålende individ og er svært fornuftig og fin i løpsbanen.

Jeg har foreløpig ikke kjørt ham for fullt. Han har gjort alt på egenhånd så langt og vant med mye krefter igjen på 1.16,5, Jeg tror han kan gå 1.15 på onsdag, forteller Brækken til Dagbladet.no.

Noralf P. Brækken har en egen evne til å få fram ungheststjerner.

-Alt jeg har å fare med, er hjemmeavlede hester. Det kunne bli svært interessant å få et ordentlig stjerneemne en gang, sier Brækken.

Stallvenninna Ronja R. skal ut i det samme løpet. Men hun holder ikke samme nivå som Brief Passion.

-Hun er liten og veier 100 kilo mindre enn Brief Passion. Derfor valgte jeg lettvekteren Atle Solhus til å kjøre henne. Hun slår ikke Brief Passion, sier Brækken bestemt.

TET FRA START TIL MÅL. Noralf P. Brækken har en enkel taktikk med Brief Passion. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TET FRA START TIL MÅL. Noralf P. Brækken har en enkel taktikk med Brief Passion. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Hoppa Neastjerna går også på transporten i Melhus onsdag morgen.

-Man vet jo aldri med henne. Har hun en god dag og får gå i et jevnt hardt tempo, kan hun ende langt framme. Men for henne spiller dagsformen en avgjørende rolle. Formen tror jeg er like bra som i vinter, sier Brækken.

Det er liten tvil om hvilken hest Brækken kommer til Bjerke for å vinne med. Får Brækken rett i, at hesten hans kan trave 1.15, er det også liten tvil om hva vinneren av 3-års Stjernen heter.

Navnet er Brief Passion.

DAGSFORMEN AVGJØR. Brækken skal også kjøre Neastjerna i V65-6. Men det er umulig å si noe om hvordan det går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer