Leder som Røkke og Rimi-Hagen

Som leder er Åge Hareide som Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen. Karismatisk og motiverende i medgang. Kontroversiell og i trøbbel i motgang.

PRAHA (Dagbladet): I fjor vår ble Åge Hareide kåret til Norges beste toppleder av Ukeavisen Ledelse, som baserte kåringen på samtaler med et stort antall personer som kjenner de ulike kandidatene kvaliteter inngående. Begeistringsrusen har lagt seg, og Ledelse-redaktør Magne Lerø tror neppe Hareide hadde vunnet i dag.

Situasjonsbestemt

-  Nei, det er velkjent i all ledelsesteori at slikt er situasjonsbestemt. Men en leder i motgang behøver ikke å være en dårlig leder. De svakere sidene kommer bare mer til syne, sier Lerø.

Det er Lerø som sammenlikner Hareide med Røkke og Rimi-Hagen.

-  Hareide er en leder som er kjempegod til å motivere i medgang. Han bruker seg sjøl aktivt, viser følelser, er engasjert og viser temperament for å inspirere. Han er impulsiv og kommer med uheldige formuleringer offentlig som krever forklaringer. Slik er Røkke og Hagen også. Dette er egenskaper som er veldig gode til å løfte lag i medgang, sier Lerø til Dagbladet.

Mindre kontroll

Han tror det er først nå Hareide stilles på prøve som leder.

-  Alle backet han opp da han hadde medgang i starten. Nå er laget i motgang. Han har mindre kontroll. Det er flere problemer og det stilles spørsmål som er kritiske til måten han leder laget på. Hareide er en ledertype som helst vil være suveren i rollen sin. Der Drillo lot ting passere, velger Hareide å gå i klinsj. Da kommer det enda flere kritikere på banen, sier Lerø.

 MOTIVERENDE OG KONTROVERSIELL: Landslagstrener Åge Hareide har den samme lederstilen som Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen mener Ledelse-redaktøren.
MOTIVERENDE OG KONTROVERSIELL: Landslagstrener Åge Hareide har den samme lederstilen som Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen mener Ledelse-redaktøren. Vis mer

Som er usikker på hvordan Hareide vil tåle massiv kritikk om den uttalte målsettingen om VM-billetten ryker.

-  Det blir spennende å se hvordan han takler kritikken da. Nils Arne Eggen kritisk til Hareide