Leder uten armer

Petter Jahnsen leder Finnmarksløpet. Med skader i begge armene.

KIRKENES (Dagbladet.no): Outsideren Petter Jahnsen ble førstemann til snustasjonen i Kirkenes. Løperne i Finnmarksløpets lengste klasse er kommet halvveis i løpet.

Men Jahnsen hadde det vondt da han kjørte inn til sjekkpunktet helt øst i Finnmark. Venstrearmen har hovnet opp, og er nærmest ubrukelig.

I tillegg kuttet han seg stygt i høyrearmen før løpet startet. Det lover ikke godt for de neste femti milene over vidda.

- Jeg kjente ingenting da jeg startet, men armen begynte å hovne opp underveis. Nå skal jeg hvile hundene i noen timer, mens jeg stikker til legen, forteller Jahnsen ved sjekkpunktet.

- Er det sånn at du vurderer å bryte?

- Jeg må høre hva legen sier. Men det gjør vondt, og det blir bare verre, sier han til Dagbladet.no.

Jahnsen startet først fra hvilestasjonen i Neiden. Etappen til Kirkenes er løpets lengste, på 135 kilometer. Været i området er svært mildt, og med regn i lufta var det en tydelig sliten kjører som ankom sjekkpunktet.

Selv var han overrasket over ikke å ha sett noen av konkurrentene i løypa.

- Jeg hadde trodd de skulle ta inn på meg. De må jo ha tatt inn på meg. Men jeg så ingen, selv om løypa går veldig i ring, forteller han.

Som plaster på den hovne armen fikk han hundefor verdt 15 000 kroner i premie som førstemann til Kirkenes. Greit å ta med seg om han ikke har mulighet til å fullføre løpet på grunn av skaden.

HALVVEIS:</B> Petter Jahnsen leder Finnmarksløpet, men har trøbbel med armene og vet ikke om han fullfører.