Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leder verdenscupen, men er ikke i nærheten av sin beste form

Hegle Svendsen.

MYE Å GÅ PÅ: Emil Hegle Svendsen leder verdenscupen, men har et godt stykke igjen til sitt beste. Foto: MARCUS ERICSSON / TT / NTB Scanpix
MYE Å GÅ PÅ: Emil Hegle Svendsen leder verdenscupen, men har et godt stykke igjen til sitt beste. Foto: MARCUS ERICSSON / TT / NTB Scanpix Vis mer

Emil Hegle Svendsen topper skiskytternes verdenscup, men er ikke helt fornøyd. Han håper å gå fortere og fortere desto nærmere han kommer julen.

Seier i åpningsrennet i Östersund ble fulgt opp av 7.- og 3.-plass i helga.

Selv om seieren kom i det første løpet, var det den konkurransen Svendsen synes var tyngst. Derfor tror trønderen også at formen er i anmarsj.

Mangler godfølelsen - Det kjennes bedre og bedre for hvert løp. At det blir lettere å gå fort, og det er jo det som skjer når man får løp i kroppen. Jeg tror jeg har godt av å konkurrere masse fram mot jul, og så får vi se hvordan man ligger an, sa Svendsen til NTB etter å ha klatret opp på seierspallen for annen gang i helga.

- Men godfølelsen mangler fortsatt?

- Ja. Selv om jeg er med i teten, har jeg fortsatt mye å gå på, la han til.

Har overskudd Søndagens oppsummering var noe mer optimistisk enn etter sprinten lørdag. Da avslørte Svendsen at han ikke vet om han finner toppformen før jul.

Skjønt, det er kanskje viktigst at den er på plass under VM i finske Kontiolahti i mars.

- I fjor gikk jeg ikke fort før etter jul, så det kan hende vi må vente helt til da. Formen og overskuddet er bra, men jeg har ikke helt flyten. Den du trenger når du skal gå skikkelig fort og bare kan fosse fram og pøse på med krefter. Den følelsen har jeg ikke ennå, sa verdenscuplederen.

Han lovet å forsvare den gule trøya med nebb og klør. Neste konkurranse er sprinten i østerrikske Hochfilzen førstkommende fredag.

(NTB)