Lederflause: Liv Grete måtte vente i tre timer

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Det meste gikk galt da Liv Grete Skjelbreid Poirée og Ole Einar Bjørndalen i går skulle trene skyting på OL-stadion for første gang.

Treningstidene var klare i oktober, men skiskytterledelsen tabbet seg ut, og bommet med tre timer. Den første herretreninga på skytestadion startet ifølge programmet kl. 10. Dametreninga kl. 13.

Informasjonen fra arrangørene fikk Dagbladet oversendt allerede i oktober i fjor.

Likevel dro skytetrener Trond Kjøll med seg Liv Grete, søster Ann-Elen og Ole Einar Bjørndalen fra hotellet klokka 09.45 for å trene klokka 10.00.

Kjøll ankom OL-leiren kvelden før, og trodde det skulle være fellestrening. Og ikke nok med det: Ingen i den svært godt bemannede norske OL-troppen hadde på forhånd gitt Kjøll beskjed om at det tar nesten en time å komme seg gjennom akkreditering og sikkerhetskontroll av bilene.

Derfor kom Ole Einar for seint til herretreninga, og skøytet inn på stadion da de første var ferdig.

- Det skjærte seg i dag. Jeg leste i guiden vår, og trodde det var fellestrening, sier han.

Fikk hjelp

Mens Kjøll løp rundt og leitet etter de blå startnummerne, varmet Bjørndalen opp med oransje langrennsnummer. Foruten ham, var det bare den norske anviserkikkerten som sto klar på stadion. Dermed måtte Ole Einar henvende seg til den italienske skytetreneren Engelbert Zelger. Som stilte velvillig opp for å vise Ole Einar hvor skudda hans satt.

- Dette har jeg aldri gjort for Ole Einar før, sier Zelger før han henvender seg til den østerrikske skytetreneren, og hvisker ham i øret at nordmennene trener til OL uten trenere.

Liv Grete og Ann-Elen sto i sola og ventet mens Ole Einar stresset på for å få unna de fire seriene han rakk.

- Om ikke annet, blir vi brune, sier Liv Grete, og får vite at Dagbladet to måneder visste det OL-lederne ikke visste to måneder før jul.