LEDER: Kjetil Jansrud tok ledelsen under utfordelen av superkombinasjonen.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LEDER: Kjetil Jansrud tok ledelsen under utfordelen av superkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Lederløpet fikk Jansrud til å undre

- Det er frustrerende å være raskere.

BEAVER CREEK/OSLO (Dagbladet): Etter gårsdagens skuffende 15.-plass i utforen, skulle Kjetil Jansrud i dag rette opp inntrykket i superkombinasjonen.

Ekspertene mente han skulle ha gode muligheter med tanke på at det skulle kjøres full utfor, og 29-åringen fra Vinstra fikk langt bedre klaff ned Birds of Prey i dag.

I strålende solskinn fra startnummer 13 suste han inn til ledertiden 1.43.01.

- Stor forskjell Det gledet navnebror og NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

- Det var en stor forskjell på Kjetil i dag fra i går. Han er mye mer aggressiv. Han holder hockeyen inn på flata, noe som veldig få folk gjør, sier Aamodt.

Jansrud har 3.16 sekunder å gå på ned til det østerrikske slalåm-esset Marcel Hirscher. Det mener Aamodt bør være et stort nok forsprang til at nordmannen kan klare å holde østerrikeren bak seg også når alt skal avgjøres seinere i kveld.

Jansrud skulle imidlertid ønsket at forskjellen mellom de to var større.

- 3,16 til Hirscher, det burde vært 4,16. Jeg har ikke nok slalåm-trening i kroppen til å utrette det helt store, men jeg får håpe på det beste, sier Jansrud.

- Kjørte helt likt Jansrud forsto samtidig ikke hvorfor han kjørte så mye fortere i dag, enn under gårsdagens skuffende utforrenn. I et intervju med Dagbladet virket 29-åringen forundret.

- Runden var som i går: Samme plan, samme taktikk og samme følelse på skia. Det er frustrerende å være raskere, men det får man bare akseptere. Det var ingen feil verken i dag eller i går. Det var det samme løpet som i går. Jeg føler det var identisk, bare at det går fortere, sier Jansrud til Dagbladet.

Gutten fra Vinstra leder nå superkombinasjonen.

- Nå ligger jeg helt OK an. 3,16 til Hircher er kanskje for lite, men det er håp. Jeg er i medaljekampen, men alt avhenger av slalåmen. Det er et bra utgangspunkt, sier Jansrud til Dagbladet.

Norges andre deltaker, Alexander Aamodt Kilde, kjørte inn til en imponerende 11. plass - 1.52 sekunder bak Jansrud.

- Det var veldig oppløftende. Det er spennende, sier Aamodt.

• Slalåmen begynner klokken 22.15.