Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ledet etter andre skyting, gikk i mål som nummer 14

Norge fikk likevel to på pallen i jaktstarten.

SVAK SKYTING: Lars Berger lå helt framme før tredje skyting, men sviktet totalt da det gjaldt som mest. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix
SVAK SKYTING: Lars Berger lå helt framme før tredje skyting, men sviktet totalt da det gjaldt som mest. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lars Berger sørget for en sensasjonell seier på sprinten i østerrikske Hochfilzen for to dager siden, og gikk dermed først ut på jaktstarten i dag, 14 sekunder foran Martin Fourcade. Sistnevnte var nok forhåndsfavoritten til de fleste i dag, og franskmannen sviktet ikke.

På en dag der de norske vartet opp med svak skyting, var det Fourcade som kunne juble for seier til slutt. Han hadde god tid på siste skyting, og brukte den godt. Med fem treff fjernet han all tvil om hvem som var best for dagen. Totalt hadde han én bom.

- Han viser igjen hvilken mester han er, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith til kanalen.

Emil Hegle Svendsen bommet også én gang totalt, og tok andreplassen foran Tarjei Bø. Svendsen gikk veldig fort i sporet, men forspranget til Martin Fourcade var for stort til å tette.

Lars Berger sviktet på stående skyting, og kastet bort muligheten til en pallplass. Etter to fulle hus på liggende skyting ble det hele fem bom på ti skudd på stående. Han gikk i mål som nummer 14.

Lenge jevnt På første liggende skyting traff nordmannen blink fem ganger, og etter 3,8 kilometer var han 9,1 sekunder foran Fourcade som også skjøt fullt hus. Tetduoen var tett etterfulgt av fire nordmenn, men Hegle Svendsen, Bjørndalen og Bøe hadde et snaut halvminutt opp til de to i front.

Emil Hegle Svendsen hadde tydelig formen inne, og stakk fra Bjørndalen og Bø inn mot andre skyting. Han fikk plutselig ti sekunders forsprang på sine landsmenn.

- Går kjempefort nå, Emil. Hva er det han tenker på? spurte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Svak skyting Lars Berger fulgte opp den flotte skytingen på andre liggende skyting med fullt hus, men klarte ikke å riste av seg Martin Fourcade som fortsatt var rundt ni sekunder bak. Emil Helge Svendsen ville ikke være noe dårligere, og gikk ut rundt 20 sekunder bak Berger.

Det er ingen tvil om at Lars Berger er rask i skisporet, men på stående skyting kan det bli både fugl og fisk når 34-åringen står på standplass. Det var derfor knyttet stor spenning til hvordan nordmannen ville takle presset.

Fourcade spiste inn forspranget før tredje skyting, og tetduoen gikk helt likt inn til standplass. Lars Berger startet med én bom, og måtte gå to strafferunder. Martin Fourcade bommet også med ett skudd, men gikk likevel ut i ledelse etter svak norsk skyting. På dette tidspunktet var Lars Berger best av de norske på en fjerdeplass.

På siste skyting bommet Berger tre ganger, og viser nok en gang at stående skyting er det store problemet for nordmannen.

Ole Einar Bjørndalen bommet totalt tre ganger og ble nummer fem, Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 31, og Henrik L'Abée-Lund ble nummer 37.

I jaktstarten for kvinner gikk det langt bedre, da Synnøve Solemdal gikk helt til topps.

BEST IGJEN: Ingen kunne gjøre noe med Martin Fourcade som vant enkelt til slutt. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix
BEST IGJEN: Ingen kunne gjøre noe med Martin Fourcade som vant enkelt til slutt. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix Vis mer