Ledet fra start - endte på femteplass

Alle jublet for Jaysuma Saidy Ndure.

Alle jublet for Jaysuma Saidy Ndure.

Han ledet fra start og endte på en flott 5.-plass på 100 meteren i Roma. Tiden ble så bra som 10,10.

- Jo, det var et bra løp, slo Jaysuma Saidy Ndure fast overfor NRK like etter løpet.

Etter flere tjuvstarter var Ndure veldig raskt ute da feltet endelig kom i gang.

Han ledet etter 60 meter, men klarte ikke å få til avslutning av normal klasse og ble forbiløpt på slutten.

Francis Obikwelu vant med 10,04 etter en veldig flott finish.

- Beina mine ville helt være med meg i avslutningen, men jeg ledet fra start og er fornøyd med det, særlig siden det er veldig lenge siden jeg løp min forrige 100 meter, sa Ndure.

Han har ikke vært i aksjon på den korteste sprintdistansen siden han satte norsk rekord med 10,01 sekunder i Doha 9. mai.

SER FRAM MOT OL: Disse stevnene bruker jeg bare som oppvarming til OL, sa Jaysuma Saidy Ndure etter fullført løp. Arkivfoto: SCANPIX
SER FRAM MOT OL: Disse stevnene bruker jeg bare som oppvarming til OL, sa Jaysuma Saidy Ndure etter fullført løp. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

I mellomtiden har han løpt en 200 meter i europacupen i Portugal.Bra løp
- Jeg har jobbet med starten min i lang tid, og det ser ut som om den er blitt bra. Jeg vet også at jeg har mer inne enn det jeg fikk vist i kveld. Derfor er jeg overbevist om at OL kommer til å gå bra.

- Beina mine føles helt fine nå, men jeg presser meg ikke så veldig, for det er OL i Beijing som betyr alt for meg i år. Disse stevnene bruker jeg bare som oppvarming til OL, og i kveld gjorde jeg et bra løp, slo Ndure fast.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd med Jaysuma. Han presterte et solid løp, slo Ketil Tømmernes, sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, fast overfor NTB.

Han la ikke skjul på at 100 meteren til Ndure var en opptur på en ellers litt skuffende norsk dag på Olympiastadion i Roma.

- Det er ingen tvil om at Ndure holder et betydelig høyere nivå i år enn hva tilfellet var i fjor, men det aller viktigste er at han er skadefri, sa Tømmernes.

Nå kommer Ndure hjem for å delta i NM i Trondheim til helgen.

Deretter skal han løp 100 meter både i Stockholm 22. og i London 25. juli.

(NTB)

Ledet fra start - endte på femteplass