FORTSETTER HAN? - Akkurat nå er det gøy å spille fotball, sier Frode Kippe.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FORTSETTER HAN? - Akkurat nå er det gøy å spille fotball, sier Frode Kippe. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Frode Kippe vurderer framtida

Ledet laget til fornyet Eliteserie-kontrakt. Mandag kan han legge opp

Frode Kippe (40) tar mest sannsynlig en avgjørelse om framtida over helga.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Fem minutter før full tid eksploderte det på Åråsen. Folk snudde seg mot hverandre og klemte. Thomas Lehne Olsen (27) satte Lillestrøms andre scoring for kvelden, en som gjorde at skuldrene kunne senkes.

Bautaen Frode Kippe (40) har nok en gang med kapteinsbindet rundt armen ledet laget sitt til en ny Eliteserie-sesong.

- Jeg er glad, letta og stolt av gutta. Og litt utladet. Det har vært en lang, tøff sesong der vi har kjent presset og trøkket hele veien, sier Kippe til Dagbladet.

Siste runde i Eliteserien var spennende til siste kamp var avblåst. Her jubler Lillestrøm over at de får nok en sesong i den øverste divisjonen. Video: Marthe Ihle Vis mer

Avgjøres mandag

Før kampen skrev Dagbladet at lørdagens kamp kunne bli midtstopperens siste for Lillestrøm. Det har han heller ikke utelukket selv.

Antakelig tas avgjørelsen mandag.

- Vi får ta en prat om det da. Jeg prøver å få landa fortest mulig. Akkurat nå synes jeg det er gøy med fotball, så vi får ta oss en prat, sier Kippe.

Fysisk sett, er han ikke redd for å fortsette. Han har altså bikket 40, men kroppen er frisk og rask.

- Det er ikke det jeg er redd for. Det er helheten, hva som blir videre av satsinga. Man vet jo hva som kreves, sier Kippe.

Han har hele 269 kamper for gultrøyene.

Årets beste kamp?

Kippe og lagkameratene har på grunn av landslagspausen hatt to uker til å forberede seg til nettopp denne kampen. Den tida har de tilsynelatende trent godt. Både Kippe og trener Jörgen Lennartsson mener Lillestrøm leverte årets beste kamp.

- Ja, det synes jeg. At vi ikke scorer mer, er et under, sier Kippe.

Han fortsetter:

- Vi har tenkt på denne kampen siden vi spilte uavgjort mot Strømsgodset (også nedrykkskandidat før helgens runde, journ. anm). Det har ikke sluppet helt. Så det var godt å endelig bli ferdig.

- Kjente du noe på nervene før denne kampen?

- Det var nok mer spenning. De fleste ønsket å bli ferdig, og hadde mye energi og mye de ville få ut. Det klarte vi å mobilisere på en riktig måte. Det kan fort bli høye skuldre og press av sånt, sier Kippe.

Trener Jörgen Lennartsson sier:

- Dette føles veldig bra. Jeg er glad det ble 2-0, for da var kampen over. Vi har lagt to gode uker bak oss, vi fant en bra balanse mellom trening og hvile. Vi har vært godt forberedt taktisk, teknisk og mentalt, sier Lennartsson til Dagbladet.