Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ledig på markedet

Ivar Morten Normark er ledig. I går kveld snøt han gamleklubben Glimt for poeng. Etterpå kunne ikke Normark utelukke at han vil returnere til klubben han forlot i frustrasjon i 1994.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): -  Hvilken klubb som helst må føle seg fri til å kontakte meg. Selvsagt også Glimt, som jeg har vært i dialog med flere ganger før. Men pr. dato har ingen spurt, andre enn Aalesund. Jeg tror faktisk de sitter og stabler penger der nede nå, fleipet Normark og blunket lurt etter nitrist fotball og 0- 0 på Aspmyra - men nok et livsviktig poeng til AaFK.

-  Det er ingen tvil om at ledelsen i AaFK vil du skal fortsette?

-  Ingen tvil, sa Normark, som er inne i sin femte sesong med sunnmørsklubben.

Som spiss for Bodø/Glimt opplevde Normark noen av sine fineste øyeblikk på fotballbanen. Han var sterkt delaktig i Bodø-klubbens triumfferd på første halvdel av 90-tallet.

Men i 1994 røk Normark uklar med spillende trener Trond Sollied. Så heftig var denne konflikten, at Normark la opp som spiller midt i 94-sesongen.

-  I dag har jeg et ukomplisert forhold til Trond. Jeg har i ettertid skjønt hvor vanskelig det er å skulle være spillende trener på toppnivå, sa Normark i går kveld.

Konflikten sådde likevel frøet til en trenerkarriere. Normark tok over Bodø-klubben Gevir, før han ble hentet til Alta og deretter til Aalesund. I mellomtida har han flere ganger vært i dialog med Glimt om å komme tilbake som trener.

-  Vi har snakket mye sammen, men det har aldri passet.

 TAKK FOR LAGET:  Aalesund-trener Ivar Morten Normark (t.h.) takket sin kollega Ola Haldorsen i Glimt for kampen. Haldorsen har jobben som Normark sjøl har vært tiltenkt flere ganger. Glimt-spilleren på bildet er Vegard Sannes. Foto: Bjørn Erik Olsen
TAKK FOR LAGET: Aalesund-trener Ivar Morten Normark (t.h.) takket sin kollega Ola Haldorsen i Glimt for kampen. Haldorsen har jobben som Normark sjøl har vært tiltenkt flere ganger. Glimt-spilleren på bildet er Vegard Sannes. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

-  Og hvis klubben spør igjen?

-  Jeg vurderer alle henvendelser, smilte Normark. Så reiste han hjem til Ålesund for å - som han sjøl uttrykte det - «feire at vi holdt nullen for første gang i år».

Sportslig leder Tor-Ove Falch i Bodø/Glimt bekrefter at han tidligere har bedt Normark - som fyller 42 på fredag - om å ta over Glimt: -  Men det har hver gang strandet på at han har vært under kontrakt. Nå er det vi som er under kontrakt - med Ola Haldorsen. Så å hente Ivar Morten tilbake nå, er et ikke-tema.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!