Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ledley King (31) legger opp

Har slitt lenge med kronisk kneskade.

LEGGER OPP: Ledley King annonserte i dag at han legger opp. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
LEGGER OPP: Ledley King annonserte i dag at han legger opp. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

(Dagbladet): Ledley King legger opp med umiddelbar virkning, melder Tottenham på sine hjemmesider.

- Jeg ønsker å takke alle i klubben, og fansen. Jeg har ikke spilt mye fotball de siste åra, men Spurs-fansen har alltid vært tålmodige med med i vanskelige tider. Dessverre har skadene mine nå gjort slutt på karrieren min, sier King.

King har i lengre tid slitt med et kronisk plaget kne, og har i periodet trengt minst en ukes hvile mellom hver kamp for å få ned hevelsene. Han har ikke vært i stand til å delta på treningsfeltet sammen med de andre Tottenham-spillerne.

- Fotballen må være kjempeviktig for ham, og han må være veldig dedikert og ha en stor indre vilje for å kunne fungere på det nivået til tross for skadene. Jeg synes det er kjempeimponerende, sa treningsekspert Johan Kaggestad om King til Dagbladet for et par år siden.

- Hvis han var 100 prosent frisk hele tida ville han vært Englands overlegent beste midtstopper. Han er såpass god at Capello tenker på å ta ham med til VM selv om han bare kan spille annenhver kamp. Det har du egentlig ikke råd til i en 22-mannstropp, om de to andre midtstopperne blir skadet har du plutselig ingen, sa Tottenham-supporter og Canal+-ekspert Øyvind Johannesen.

King vokste opp i området rundt Tottenham, og gikk gradene opp til klubbens førstelag via klubbens akademi. I 1998 ble han tatt opp til A-laget, og har notert seg for 245 kamper for Spurs. Han fikk også 21 kamper for Englands landslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media