Lee Sharpe til Island

Lee Sharpe fikk sin første landskamp for England som 19-åring. Nå skal han spille for islandske Grindavik.

Det er langt fra Old Trafford til lille Grindavik, uten at det ser ut til å bekymre den tidligere Manchester United-yndlingen Lee Sharpe (31). Ifølge den islandske fotballklubben Grindaviks president har Sharpe takket ja til en ett-årskontrakt med dem, skriver den britiske avisa The Times.

Sharpe debuterte som 17-åring for Manchester United. Som 19-åring debuterte han for England, og fikk i alt 8 A-landskamper.

Rikt fugleliv

Nå har han byttet ut engelsk fotballatmosfære med spill foran maks 1000 tilskuere i Grindavik. Det får enkelte briter til å heve både et og to øyenbryn. Mange husker fortsatt hans elleville målfeiring i «Drømmenes Teater» da han brukte cornerflagget som mikrofon.

«Vi er ikke sikre på hva det var som virket tiltrekkende med et tettsted på Island med 2300 innbyggere, men den festelskende natteløven kan jo trøste seg med at det er et rikt fugleliv i området,» skriver The Times.

Sharpe ble solgt for 4,5 millioner pund til Leeds United i 1996. Han har hatt store skadeproblemer, og da han ikke innfridde i Leeds gikk ferden videre til italienske Sampdoria. Så fortsatte den sportslige nedturen til Newcastle, Bradford, Portsmouth, og til slutt Exeter City.

Før turen kom til Grindavik.

Travel havn

- Jeg tror Lee fortsatt kan prestere på fotballbanen, ellers ville jeg ikke ha tilbudt ham en kontrakt, sier Grindavikpresidenten Ingvar Gudjonsson til avisa.

Han er slett ikke bekymret for at Sharpe skal kjede seg i byen.

- Havna vår er en av de travleste i landet, og det er alltid mye å se på, sier turistsjef Robert Ragnarsson.

For en festglad 31-åring lyder nok det som vakker musikk.

DRØMMENES TEATER: For sju år siden var Lee Sharpe (midt i bildet) inne i United-varmen. Her feirer han Andy Coles scoring sammen med Roy Keane (t.v.), Gary Neville, Nicky Butt, Lee Sharpe, Andy Cole og Ryan Giggs.
DRØMMELANDSKAP: Ved Grindavik kan Lee Sharpe finne varmen i Den blå lagune.